Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

O teorie susținută de o mare parte a lumii științifice! ARGUMENTE că ne aflăm aproape de o nouă Eră Glaciară

Profetii, sfarsitul lumii, apocalipsa, extinctii, toate ne macina gandurile, mai ales atunci cand prezentarile din media sunt facute in stil hollywoodian. Cu efecte speciale sau fara, astfel de subiecte vor speria de fiecare data populatia.

Inainte de a citi cele de mai jos, va reamintim ca scopul nostru nu este acela de a speria oamenii ci doar de a-i informa asupra unor teorii care pot sau nu pot fi adevarate. Acestea fiind spuse, cititi mai jos despre cat de aproape ne aflam de o noua era glaciara, era care este posibil sa puna capat civilizatiei asa cum o cunoastem.

Inainte de toate trebuie sa stim ca oamenirea a avut parte de zapada acum putin peste 10000 de ani.Contrar teoriilor care afirmau ca ultima Era Glaciara,survenita in urma cu cca. 13.000 de ani,a avut nevoie de aproximativ un deceniu pentru a se instala in Europa, un studiu geologic recent sugereaza ca lucrurile s-au intamplat, de fapt, de 20 de ori mai rapid. In urma cercetarilor au rezultat nu numai ca ultima era glaciara s-a instalat intr-un interval relativ rapid,de aproximativ jumatate de an dar si ca aceasta era glaciara a durat cateva mii de ani. Vestile proaste sunt ca aceste glaciatiuni (forme usoare din cadrul erelor glaciare) se instaleaza rapid si dureaza mult. Vestea buna este ca s-ar putea sa ne aflam deja intr-o mica astfel de glaciatiune. Ceea ce inseamna ca nu poate fi atat de rau, nu?

Marea intrebare de pe buzele tuturor este legata de incalzirea globala iar noi discutam de glaciatiuni. Desi poate parea paradoxal, incalzirea este doar un semn ca o glaciatiune va sosi in din nou pe Terra in 10, 100 sau 1000 de ani.Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere asolului, precum și a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii. Fenomene de încălzire globală au existat dintotdeauna în istoria Pământului, ele fiind asociate cu fenomenul cosmic de maximum solar, acestea alternând cu mici glaciațiuni terestre asociate cu fenomenul de minimum solar.[1].Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeței Pământului a crescut în ultimul secol cu 0,74 ±0,18 °C. (wikipedia).

Potrivit unui articol publicat in urma cu doi ani pe descopera.ro, un profesor britanic anunta ca Europa este incredibil de aproape de o Mini Era Glaciara.„Mica Eră Glaciară” este numele dat de climatologi unei perioade din secolul al XVII-lea când ierni cumplite au lovit Europa. Frigul sever a mers mână în mână cu un Soare extraordinar de inactiv, fenomen cunoscut sub numele de „Minim Maunder”.Studiind anumiţi izotopi din carotele de gheaţă, profesorul a putut să stabilească cât de activ a fost Soarele de-a lungul câtorva mii de ani.Profesorul crede că deja se pot vedea anumite schimbări în climat şi că în următoarele decenii s-ar putea înregistra un nou „minim Maunder”.

Dispariţia dinozaurilor şi a trei sferturi dintre plantele de pe Terra, acum 66 de milioane de ani, a fost a cincea extincţie în masă care a afectat planeta. Oamenii de ştiinţă cred că ne apropiem de o catastrofă cu un impact similar. Primul eveniment de aceast gen identificat de cercetători a avut loc acum 440-450 de milioane de ani, la sfârşitul Ordovicianului, a doua perioadă a Paleozoicului, urmată de Silurian. Extincţia din Ordovician-Silurian prezintă două vârfuri, la un milion de ani diferenţă, în urma cărora au dispărut 27% dintre familii, 57% dintre genuri şi între 60% şi 70% dintre speciile de pe Terra. Se pare că cele două evenimente coincid cu începutul şi sfârşitul unei ere glaciare, o combinaţie între răcirea globală şi scăderea nivelului mărilor fiind determinantă în declanşarea catastrofei. Marea majoritate a vieţii de pe Pământ trăia în oceane la acea vreme, aşa că vieţuitoarele marine au fost cele mai afectate. Am efectuat aceasta paranteza pentru a intelege exact care este diferenta intre o ERA GLACIARA si o Glaciatiune sau Mica Era Glaciara.

Ce solutii avem? Daca va fi o Era Glaciara asa cum a fost cea care a dus la extinctia dinozaurilor, probabil nu vom putea face nimic pentru a preveni inclusiv extinctia oamenilor. Daca va fi o glaciatiune, trebuie doar sa luam exemplul zonelor cu temperaturi scazute si sa adoptam stilul de viata al locuitorilor acelor zone.Un articol apărut în revista Scientific American susţine însă că nu e totul pierdut. David Biello scrie că a şasea extincţie ar putea fi stopată dacă am adopta nişte tactici de conservare mai agresive. Acestea ar presupune mutarea speciilor în alte zone pentru a face faţă schimbărilor climatice, reintroducerea animalelor care făceau parte din anumite ecosisteme şi au dispărut şi chiar eliminarea speciilor nou-venite pentru a face loc florei şi faunei locale.

sursa: misterele-lumii.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.