Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

Obiectele vestimentare care îți distrug sănătatea

Traim intr-o epoca in care si imaginea este importanta, iar obiectele vestimentare care contribuie la definirea acesteia trebuie atent alese. Dincolo de aspectul lor, este esential ca articolele de imbracaminte sa fie prietenoase cu pielea si sa nu produca disconfort.
Iata o lista cu cateva obiecte vestimentare care iti pot afecta sanatatea:

1. Blugii mulati, foarte stramti sau colantii. Este esential ca hainele pe care le purtam sa fie cat mai lejere, pentru a nu crea disconfort. In cazul blugilor mulati, daca sunt foarte stransi, pot afecta circulatia sanguina, iar de aici pana la picioare umflate nu e decat un pas. Mai mult, chiar si nervii pot fi afectati de purtarea indelungata a acestui tip de blugi.

Persoanele care poarta blugi foarte stramti ar trebui sa stie ca se expun si pericolului la infectii, pentru ca frecarea materialului cu suprafata pielii distruge bariera naturala de protectie a acesteia, permitand astfel infectiilor sa se instaleze mai usor. Colantii sunt si ei din ce in ce mai populari, pentru ca ofera libertate de miscare si confort. Una din bolile pe care colantii le pot provoca este foliculita. Aceasta se manifesta prin mici pungi de puroi aparute la baza firelor de par. Pe langa aspectul inestetic, foliculita are ca simptome iritatiile si senzatiile de mancarime.

2. Lenjeria intimă de tip Tanga. Desi a fost destul de controversat la inceput, acest tip de lenjerie a devenit astazi foarte popular, iar persoanele care il prefera ar trebui sa stie ca se expun riscului de a contracta infectii vaginale, mai ales daca obisnuiesc sa transpire foarte mult. Snurul lenjeriei intime de tip Tanga este un mod facil de transport al bacteriilor din zona anusului, spre vagin. Unii microbi pot ajunge chiar si la uretra si vezica. O mare parte din femeile care poarta aceasta lenjerie ajung sa faca infectii de tipul E-coli, dar si alte infectii pentru care este necesar tratament cu antibiotic.

3. Pijamalele. Este esential de stiut ca obiectele vestimentare care se poarta direct pe piele trebuie sa fie in primul rand curate si apoi sa fie confectionate din materiale care sa nu agreseze pielea in nici un fel. Exista persoane care nu poarta lenjerie intima pe sub pijamale, iar in acest caz, schimbarea pijamalelor trebuie facuta zilnic, pentru a evita dezvoltarea infectiilor.

4. Slapii. Era o vreme in care oamenii preferau sa umble cu incaltari foarte lejere sau chiar fara. Din pacate, astazi, cine s-ar incumeta sa mearga fara incaltari s-ar expune riscului ridicat de a calca in sticla, tigari aprinse sau ace. Iata de ce este important sa purtam incaltaminte! Insa si aceasta trebuie sa fie de calitate, din materiale care sa nu afecteze pielea si sa nu stranga. In urma studiilor efectuate, specialistii au constatat ca infectiile localizate la picioare, in zona talpilor si a degetelor, sunt mai frecvente vara decat in sezonul rece, si asta se datoreaza, intr-o masura foarte mare, tipului de incaltaminte ales. Slapii, de exemplu, lasa piciorul expus infectiilor, cauzate de virusi si ciuperci. Unele dintre acestea pot fi atat de agresive, incat constituie o adevarata provocare pentru sistemul imunitar, slabindu-l destul de mult. Este recomandat sa fie folositi foarte rar sau evitati complet.

5. Pantofii cu toc. Studii efectuate pe femei care au purtat timp indelungat pantofi cu tocul inalt arata ca acestea au probleme cu articulatiile genunchilor, probleme care duc la artrita. In plus, muschii din zona gleznelor sunt supusi constant unei presiuni care ii slabesc. Dar pantofii cu toc sunt un „must-have” in garderoba oricarei femei. Medicii recomanda ca pantofii cu tocuri mai mari de 5 cm sa nu fie purtati mai mult de doua ore, pentru a nu pune in pericol sanatatea.

6. Costumul de baie. Da, face parte din categoria obiectelor vestimentare care pun sanatatea in pericol, mai ales daca sunt prea stranse pe corp sau daca sunt din materiale sintetice care agreseaza pielea. Persoanele care au un sistem imunitar slabit si care sunt predispuse la infectii trebuie sa stie ca imediat ce ies din apa trebuie sa faca dus si sa se schimbe in haine uscate. Purtarea indelungata a costumului de baie ud favorizeaza dezvoltarea virusilor si a bacteriilor.

7. Sutienul cu sarme. Din pacate, anual, in Romania sunt diagnosticate in jur de 10.000 de femei cu cancer de san, unele in forme avansate sau chiar cu metastaze. Sarma sutienelor, mai ales daca este foarte stransa, apasa pe nodulii limfatici, iar astfel se acumuleaza toxine care duc la aparitia cancerului de san. In plus, sarmele contribuie la obstructionarea circulatiei sanguine si la inflamatii ale pielii. Este recomandat ca sutienul ales sa fie marimea potrivita, sa fie lejer, din materiale care sa nu produca iritatii.

Sursa: daciccool.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.