Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Pentru evitarea sindromului de stres posttraumatic, soldaţii americani vor avea implantate cipuri

cyborg

Începând cu anul 2001 şi până astăzi, peste 2,7 milioane de militari americani au luptat în războaiele din Irak şi Afghanistan.

În momentul de faţă, 20% dintre cei care au părăsit frontul suferă de sintomele bolii cunoscute sub numele de Sindromul stresului posttraumatic.

Specialişti din cadrul Agenţiei Americane pentru Cercetare Avansată în Domeniul Apărării susţin că pot trata efectele acestui sindrom prin implantarea unor cipuri în creierele soldaţilor.

Cipurile vor funcţiona printr-o tehnologie wireless, care poate permite cercetătorilor să şteargă o parte din informaţiile stocate în mintea pacienţilor, în special cele referitoare la evenimentele neplăcute la care aceştia au asistat.

Proiectul face parte dintr-un program mai amplu, având ca scop îmbunătăţirea tehnologiei prin care se poate controla mai eficient modul în care sunt stocate informaţiile în creierul nostru.

Pentru ca aceste cipuri să funcţioneze în mod eficient, specialiştii au studiat mecanismul prin care creierul procesează informaţiile primite din exterior. În viitor, urmează ca rezultatele studiului să ajute la proiectarea unui sistem, sub forma unor cipuri, care să imite funcţiile creierului. În ultima fază a proiectului, cipurile vor fi implantate şi puse în funcţiune, pentru a trata neuronii afectaţi de efectele sindromului.

darpa-soldier-program

Oamenii de ştiinţă au declanşat deja un experiment, în cadrul căruia au fost testaţi pacienţi suferind de afecţiuni ale creierului. În acest sens, au fost implantaţi senzori la pacienţii care urmau să fie supuşi unor intervenţii neuro-chirurgicale.

Pe parcursul monitorizării impulsurilor date de cipuri, au fost detectate semnale, care le-au permis specialiştilor să urmărească modul în care se formează şi structurează memoriile.

Un proiect similar, denumit Subnets, a fost demarat de Agenţia americană. Scopul analizelor este de a dezvolta o tehnologie, cu ajutorul căreia să poată fi tratat un număr cât mai mare de afecţiuni cerebrale.

În acest sens, au fost alocate 12 milioane de dolari, ce urmează să fie folosiţi la detectarea şi posibila tratare a anxietăţii, depresiei şi a altor disfuncţionalităţi declanşate la nivelul creierului.

Surse: Mail Online, descopera.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sănătate

Mierea și oțetul de mere sunt 2 produse naturale, care te ajută să îți echilibrezi ph-ul și pornește sistemul defensiv al organismului.  Aceste 2...

Sănătate

Toată lumea știe că expunerea la soare crește riscul de cancer de piele, dar există și o predispoziție genetică pentru această boală. Află care...

Sănătate

Sa te lasi de fumat este una dintre cele mai mari incercari pentru impatimitii acestui viciu. O reteta naturala te face sa uiti de...

Sănătate

Caisele uscate sunt adevarate bombe de substante nutritive. Ele au efecte benefice asupra muschiului cardiac datorita prezentei de potasiu. Mai mult decat atat, ele...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.