Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Plutește în derivă în Atlanticul de Nord, fără echipaj. Aceasta este o navă ”fantomă”

O fosta nava de croazieră rusa este în derivă în Atlanticul de Nord din luna ianuarie 2013. Acest lucru a fost posibil după ruperea remorcii în timp ce acesta era livrata din Canada catre un santier de dezmembrari din Republica Dominicană.

M/V Lyubov Orlova, fosta „Maria Yermolova”, a fost o navă de croazieră pentru zone polare, construita in anul 1976, in fosta Iugoslavie. Acesta a fost folosita în principal pentru croaziere in Antarctica.

După ce a fost scoasa din funcțiune în anul 2010, nava a stat în St. John/Terra Nova, timp de aproximativ doi ani.

Până de curând, nava a fost considerata a fi scufundata. În 2013, nava s-a pierdut in drumul dintre Canada si Republica Dominicană unde urma să fie scoasa din uz.

Aceasta ar deriva în apele internaționale.

Nava abandonată a fost reperata recent, la aproximativ 1.300 Mm de coasta Irlandei și este în derivă în direcția Europei.

Nava de aprovizionare „Atlantic Hawk”, contractata de „Shell Energy”, a fost insarcinata cu reluarea controlului navei aflata în derivă.

Nava ar fi un risc pentru operațiunile de petrol și gaze offshore în regiune. La 1 februarie 2013 s-a declarat că s-a recapatat controlul asupra navei, dar odata ce nava a fost în apele internaționale, s-a hotarat abandonarea remorcii, deoarece nava nu mai reprezenta o amenințare pentru siguranța instalațiilor offshore de petrol, a mediului marin sau a personalului.

Nava a fost localizata din nou, la 4 februarie, la 250 Mm, Est de St Johns, fiind în derivă catre Nord-Est, la aproximativ 50 Mm de apele teritoriale ale Canadei.

Nava ar putea ajunge oriunde, din Africa de Vest pana in Norvegia.

Proprietarul navei este în continuare responsabil pentru situatia navei și au fost luate măsuri pentru a monitoriza poziția acesteia.

La data de 23 februarie, National Geospatial Intelligence Agency,  a declarat ca MV „Lyubov Orlova” a fost văzuta la 1300 Mm de coasta irlandeză.

La 28 februarie, nava a făcut obiectul unor știri în Irlanda și Islanda și a fost emisa o atentionare pentru navele mici. Mass-media irlandeza, la data de 1 martie 2013, a raportat că a existat un semnal de la poziția de urgență a navei.

Urmele stelei rosii a  M / V Lyubov Orlova poate fi văzuta  încă în prova.

Un EPIRB începe transmisia acestuia numai în cazul în care dispozitivul este expus la apă. Acest lucru a indicat o pozitie la 700 Mm în largul coastelor Kerry.

Acest lucru conduce experți la varianta că nava s-ar fi scufundat. Corpul Aerian Irlandez  continua să monitorizeze regiunea.

sursa: euronaval.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.