Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Presa a panicat România. În ciuda zvonurilor alarmiste, românii din UK trebuie să știe că ieșirea din UE nu se va face peste noapte, în caz de BREXIT, timp de doi ani nu se schimbă nimic

brexit 2

Mai sunt câteva ore până la referendumul decisiv care poate scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană și în ciuda zvonurilor alarmiste românii care muncesc în Marea Britanie trebuie să știe că, în eventualitatea unui BREXIT, lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Absolut toate legile Uniunii Europene se vor aplica în Marea Britanie doi ani de zile în cazul în care guvernul  Regatului Unit va declanșa procedurile de ieșire.

Inclusiv europarlamentarii britanici vor rămâne în Parlamentul European, Marea Britanie își va păstra comisarul european iar miniștrii britanici vor participa la Consiliile Europene, dar nu vor mai avea drept de decizie.

“Divorțul” dintre UK și Uniunea Europeană va fi unul complicat și care se va face în urma unei serii complexe de negocieri și efectele acestuia vor fi vizibile în timp. Se vor negocia la sânge acordurile de schimburi economice și modul în care vor funcționa, pe toate palierele, relațiile dintre blocul statelor europene și Regatul Marii Britanii.

Chiar dacă piețele financiare vor fi volatile, Banca Angliei si Banca Centrala Europeana au pus deja la punct planuri bine structurate pentru a face față unui eventual „soc al Brexit” care poate afecta lira sterlina și moneda euro.

Chiar dacă ieri, miliardarul George Soros a transmis un avertisment extrem de dur pentru britanici și a avertizat că poate urma o „vinere neagră” care îi va afecta pe toți locuitorii UK în cazul unui BREXIT, acest mesaj trebuie interpretat în contextul unei campanii electorale pe ultima sută de metri, campanie ce a devenit extrem de agresivă din partea ambelor părți.

Până și premierul David Cameron a subliniat faptul că britanicii își vor juca viitorul la aceste alegeri și a transmis un mesaj emoțional în care i-a îndemnat pe aceștia să se gândească la viitorul copiilor și al familiilor lor atunci când vor vota la referendumul din 23 iunie.

Cu doar câteva ore înainte de deschiderea urnelor, taberele par a se situa umăr la umăr și situația este extrem de tensionată atât în UK cât și în rândul statelor europene care privesc cu atenție la posibilitatea ca UE să piardă o cincime din economie și o parte importantă a populației.

În schimb trebuie să repretăm că nimic nu se va schimba peste noapte în cazul în care tabăra care susține ieșirea Marii Britanii va câștiga la votul de mâine. Cel puțin doi ani de zile în Regat se vor aplica aceleași legi ca și până acum și nimeni nu va da afară muncitorii români sau alți europeni care lucrează în UK deoarece votul a fost pentru ieșire.

sursa: ro.blastingnews.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.