Remedii simple care vă scapă de coșurile inestetice

cosuri

De obicei, coșurile apar în zone precum față, scalp, spate și piept. În general, cauza apariției este nivelul crescut de hormoni din organism, în special în timpul perioadei adolescenței. Alte cauze pot fi alimentația necorespunzătoare, lipsa de somn, stresul sau stilul de viață agitat.

Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapă de coșuri:

1. Argilă roșie

 Se amestecă argila cu o cantitate mică de apă și ulei de lavandă. Pasta obținută se aplică doar pe zonele afectate, pe durata nopții.

2. Oțet de mere

Se diluează cu apă și se aplică pe față o dată sau de 2 ori pe zi. Se spală fața doar atunci când este absolut necesar.

3. Suc de lămâie

Se amestecă împreună cu o cantitate egală de apă de trandafiri și se aplică pe zonele afectate, pentru câteva ore.

4. Muștar și miere

Se amestecă 1/8 linguriță pudră de muștar cu 1 linguriță de miere și se aplică precum o mască. Se așteaptă 15 minute, după care se spală cu apă.

5. Ceai verde și gheață

Se prepară ceai verde, se lasă să se răcească, după care se pune în forme, la congelator. Se scoate un cub de gheață și se rulează pe zonele afectate.

6. Roșii

Se taie o roșie pe jumătate și se freacă partea interioară pe zonele afectate de acnee o dată sau de 2 ori pe zi. Nu pune suc de roșii pe față, deoarece îți va usca tenul.

7. Uleiuri esențiale

Se diluează o picătură de ulei esențial de lavandă sau de arbore de ceai și se aplică pe zonele foarte afectate. Aceste uleiuri trebuie folosite rar, deoarece pot apărea efecte negative dacă sunt folosite în exces.

8. Albuș de ou

Se aplică un albuș de ou pe zonele afectate și se așteaptă aproximativ 30 minute, după care se clătesc cu apă. Pentru rezultate și mai bune, se poate amesteca și cu suc de lămâie / usturoi și miere.

9. Usturoi

Se tamponează zonele afectate cu puțin suc de usturoi și se așteaptă cât de mult timp este posibil.

sursa: fitness-nutritie

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *