Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

S-au rugat zeci de ani la mormântulul GOL al „Sfântului desculț”!

parintele-dorobantu

Părintele Nicolae Nechifor Nil Dorobanţu a fost îngropat acum aproape patru decenii în satul său natal din Mehedinţi. Localnicii se rugau la mormântul lui şi îl considerau sfânt. Acum, nepoata lui a venit să îl dezgroape şi să îl mute în cavoul familiei, dar a găsit sicriul gol, informează România TV. Sătenii sunt în stare de şoc şi au explicaţii halucinante.

Era pustinicul care umbla, aproape în fiecare zi, cu picioarele goale, cu pletele în vânt, îmbrăcat simplu și încins la brâu cu o sfoară.

Securitatea i-a făcut un dosar pentru misticism.

Îmbrăcat într-o cămașă de cânepă, pe care aplicase o cruce mare, dintr-un material negru, a sfidat instanța, refuzând să răspundă întrebărilor ce i se puneau, mai mult, strigând “Înapoia mea satano! Piei necurate!”.

A fost trimis în fața unei comisii medicale, care l-a examinat din punct de vedere psihologic. Medicii l-au declarat sănătos, instanța l-a achitat fiindu-i totuși interzis să mai poarte haina monahală.

Părintele Nicolae Nechifor Nil Dorobanţu a murit la două săptămâni după cutremurul devastator din 1977. Sătenii îşi amintesc ziua în care a revenit la Crainici, localitatea în care s-a născut.

A venit bolnav şi în două săptămâni, aproape, a decedat„, a spus un localnic.

Oamenii spun că părintele avea lovituri pe corp şi a fost îngrijit până în ultimul moment de o rudă. După ce a murit, călugărul a fost înmormântat în cimitirul din sat.

Veneam şi ne închinam şi ne rugam la această cruce. Şi, de ce să nu spun, satul nostru poate că a avut un Dumnezeu şi poate că ne-a ferit de rele, de crime, de lucruri urâte„, a spus o femeie.

O nepoată a vrut să mute rămăşiţele călugărului în cavoul familiei din Bucureşti. Surpriza ei a fost uriaşă când a găsit doar ţărână în mormânt.

Nu am o explicaţie, decât că a fost luat. La înmormântare a fost. Tatăl meu şi mătuşa mea au participat, n-au spus niciodată că a fost altceva. Poate şi vechile organe au o contribuţie„, a spus nepoata călugărului.

Părintele Nechifor a avut o viaţă grea. A fost o minte luminată, spun cei care l-au cunoscut. Coleg de şcoală cu Regele Mihai I, el a făcut mai multe facultăţi, dar cel mai aproape s-a simţit de Dumnezeu. Urmărit de securitate, el s-a ascuns de multe ori în mănăstirile din Moldova.

Sătenii cred că părintele a fost sfânt şi cred că a fost furat pentru că moaştele sale sunt făcătoare de minuni.

surse: romaniatv.netantenasatelor.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.