Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Sarea, medicament sau otravă? Rețete pe bază de sare care fac minuni în tratarea mai multor boli

ca sarea-n baie

Sarea, considerata candva la acelasi pret cu aurul, a inceput sa fie numita in secolul nostru otrava alba. Care este adevarul? Este sarea de bucatarie daunatoare sanatatii? Sau, dimpotriva, e un leac nepretuit? Si medicina traditionala, si cea moderna, sustin ca, folosita in cantitati moderate, clorura de sodiu este indispensabila organismului.

Nu degeaba se foloseste comparatia „ca sarea in bucate“. Fara acest ingredient, nu numai ca alimentele nu sunt de sat, dar si corpul uman sufera de lipsa unor microelemente. In plus, folosita in retete naturiste, sarea este leac pentru 100 de boli.

Cata sare trebuie sa consumam zilnic?
Cine incepe masa cu sare si o termina tot cu sare este protejat de 72 de boli, printer care nebunia si lepra. Asa spune o vorba din batrani. Exista obiceiul ca oaspetii de seama sa fie intampinati cu paine si sare. Sarea e un ingredient pretuit. Insa, folosirea ei fara precautii este o greseala medicala.

Hipertensivii, cardiacii, suferinzii de boli renale stiu ca excesul de sare este daunator. Dar la fel de nociva este si alimentatia complet nesarata. Ratia de sare suficienta pe zi pentru o persoana de varsta adulta nu trebuie sa depaseasca o jumatate lingurita, adica 2-3 grame. Nu e vorba doar de sarea pe care o presaram in mancare, ci si de de cea continuta in produsele alimentare, incepand cu painea, muraturile, branza. Sarea este cel mai bun izvor de sodiu de care au nevoie chiar si cardiacii. Cu alte cuvinte, e indispensabila organismului.

Cu miere si otet
Inca din antichitate s-a observat ca sarea imbunatateste culoarea pielii, mareste pofta de mancare, iar impreuna cu otetul purifica intestinele. Sarea le este folositoare melancolicilor (in special baile fierbinti cu sare marina sau cu sare de bucatarie, inainte de culcare), dar nu e indicata sangvinicilor si colericilor. Contribuie la usurarea digestiei, inlatura senzatia de apasare din stomac. Intra in compozitia unor medicamente pentru eczeme si mancarimi. Sarea cu miere este folosita pentru vindecarea intepaturilor de albine. Amestecata cu otet, e utila sub forma de comprese in cazul cojilor din cap, al eczemelor, iar amestecata cu aloe este folosita intern in cazul inflamatiilor acute sau cronice ale mucoasei unui organ. Gargara cu sare si otet e buna in afectiunile gingiilor si pentru dintii care se clatina. In cazul paradontozei este bine sa va masati gingiile cu sare dizolvata in miere (la 20 de grame de miere adaugati 5-10 grame de sare de bucatarie si amestecati bine). Daca se amesteca cu ulei de masline, otet si miere, sarea e un mijloc eficace impotriva difteriei si a tuturor tipurilor de anghine. In cazul tumorilor, se combina cu stafide, menta uscata si otet si se pun comprese pe locurile afectate. Contra otravirii cu ciuperci trebuie sa beti otet cu miere si sare.

Sare incinsa la tigaie
In osteoporoza, amestecati trei varfuri de cutit de piper negru, un pahar de sare grunjoasa, 0,5 litri de coniac. Se lasa la macerat cinci zile. Se pun comprese cu aceasta solutie pe locurile dureroase. Sarea marina sau grunjoasa incalzita in tigaie se pune intr-un saculet de panza si se aplica pe diferite parti ale corpului, in caz de raceala. In artroza, faceti in fiecare seara asa-numitele bai in nisip.

Se amesteca sare cu nisip de riu in proportie de 1:1, se pune la incins intr-un vas, dupa care se ingroapa degetele in nisipul cu sare fierbinte. In intinderi musculare, se amesteca sare simpla de bucatarie cu faina in proportie de 1:1, se adauga putina apa. Locul bolnav trebuie acoperit cu aceasta coca, deasupra se pune o hirtie, dupa care se bandajeaza cu un prosop cald.

Leacuri cu bucate sarate
In 200 g kefir degresat se dizolva 1/4 lingurita sare de bucatarie fina. Se vor bea de trei ori pe saptamana cate 200 g. Leacul este recomandat in scaderea nivelului de cholesterol in sange, dar si pentru marirea rezistentei la stres si eliminarea surmenajului fizic.

Consumul zilnic a 50-100 g peste sarat imbunatateste functionarea vaselor sanguine din creier. 150-200 g branza de vaci degresata se amesteca cu 1/4 lingurita sare fina, pentru evacuarea reziduurilor metabolice, reducerea treptata a greutatii corporale si eliminarea edemelor. Mancand de patru ori pe saptamana 1-2 castraveti acriti rapid se asigura eliminarea in scurt timp a surplusului de lichide din organism.

Se spala 200 g foi de salata proaspata, se taie si se freaca apoi cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se adauga smintina dupa gust. O portie consumata la doua zile imbunatateste functionarea glandelor endocrine si elimina stresul.

Sarea pentru frumusete
Se umezeste parul cu apa calda, apoi se freaca pielea capului cu o lingura rasa de sare mare. Se lasa 10-15 minute, apoi se spala bine capul cu apa calda. Astfel, se intaresc radacinile. Cu o lingurita de sare usor umeda se freaca mainile. Dupa 10 minute se spala sarea cu apa rece, fara sapun. Procedura albeste mainile, inlatura umflaturile si face degetele mai flexibile si elastice.

Se taie marunt 50 g frunze de patrunjel si se amesteca apoi cu o lingurita de sare fina. Din acest amestec se face o masca pentru ten. Se lasa 20 de minute, apoi se indeparteaza spaland cu apa calda, fara sapun. Masca este recomandata pentru ten gras si normal. Amestecul se poate congela si se poate folosi pe timp de iarna pentru a frictiona obrazul cu cubuletele de patrunjel si sare.

Albeste pielea, o hidrateaza si tonifica, furnizandu-i si principiile nutritive necesare. Efect tonifiant garantat. Se amesteca 150-200 g frisca neindulcita cu doua linguri de sare. Se maseaza fata. Inlatura ridurile, petele de pigmentare. Se maseaza si pielea corpului pentru a-i reda elasticitatea.

Contraindicatii
In aplicarea tratamentelor cu sare este necesara multa atentie, mai ales in cazul suferinzilor de reactii alergice la sare, a celor cu hipertensiune arteriala, afectiuni renale. Este daunatoare in exces oamenilor slabi sau obositi. Folosirea excesiva a sarii scade cantitatea de sperma si poate deveni cauza unor boli de piele, a bolilor de ochi, a slabirii vederii.

Nu e indicata bolnavilor de rinichi cu hipertensiune. Sarea are o actiune daunatoare atunci cand este combinata cu diverse grasimi (slanina) si produse care trebuie consummate reci (untul). Sarea fina nu trebuie folosita intern de catre bolnavii de epilepsie sau osteoporoza si de copiii mici. Cateva cristale de sare in mancare pot creste temperature copiilor. In plus, le stopeaza cresterea.

Stiati ca…
– Tarhonul poate substitui cu succes sarea pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala?

– In medie, un corp uman de 75 kg contine 0.5 kg de NaCl, 0,28% din greutatea noastra fiind sare?

– In secolul IX, productia de sare ajunsese in posesia celor mai bogati oameni (regele, nobilimea, biserica) care instaurau monopoluri si dictau pretul la sare?

– Razboiul de 100 ani dintre Anglia si Franta a fost finantat din taxele impuse activitatilor comerciale cu sare?

– In Evul Mediu, distrugerea proprietatilor prin presararea de sare era o metoda de pedeapsa?

– Cuvantul salariu a insemnat la origine o plata suplimentara data soldatilor romani sub forma de sare?

– Alchimistii utilizau 28 de simboluri diferite pentru rocile de sare si cel putin alte 29 pentru sarea preparata, fara sa cunoasca formula chimica a acesteia?.

– In Egiptul antic, in Grecia si in Imperiul Roman, sarea era adusa ofranda zeilor?

– Iisus s-a adresat apostolilor folosind cuvintele: „Voi sunteti sarea Pamantului (Matei 5:13).

Leacuri rusesti

Acum circa 50 de ani, rusii au inventat un medicament pe baza de sare extrem de eficient in tratarea unor boli interne si externe. Iata cum il putem prepara si noi: intr-o sticla, se pune coniac putin mai mult de jumatate, se adauga sare marunta si bine uscata pana cand coniacul ajunge la gatul sticlei. Se agita. Dupa 20-30 de minute, se agita din nou sticla. Iata cateva intrebuintari ale solutiei:

– raceala: se iau doua linguri din medicament amestecate cu 6 linguri de apa fierbinte pe stomacul gol, cu o ora inainte de micul dejun.

– taieturi: se leaga rana cu o panza inmuiata in aceasta solutie. Bandajul nu se inlatura pana cand rana nu se vindeca, ci doar se umezeste din exterior de trei-patru ori pe zi.

– intepaturi de insecte: se pun comprese pe locul afectat, cate 10-15 minute.

– ameteli, congestii cerebrale si dureri de cap: se frectioneaza crestetul capului timp de 15 minute inainte de culcare.

– dureri de urechi: se pun cu pipeta cate 5-6 picaturi in ureche. De obicei sunt suficiente trei asemenea proceduri.

– abcese: un tampon de vata se pune pe rana si se lasa cateva ore.

– reumatism: se frectioneaza locul bolnav de una-doua ori pe zi timp de doua saptamani

– cancer de piele: se unge locul afectat de trei-patru ori pe zi, dupa care se pune pe rana o bucata de panza subtire inmuiata in medicament. Panza trebuie umezita imediat ce a inceput sa se usuce. Inainte de culcare frectionati pielea capului cu solutia si puneti un batic subtire. Dimineata se iau doua linguri de lichid cu 5-6 linguri de apa fierbinte.

sursa: elixirultineretii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.