Scapă de durerea de cap cu un prosop!

Cine știe despre durerile de cap nu din auzite, nu va trece pe lîngă acest sfat. Masajul capului este o modalitate de îmbunătățire a alimentarii cu sînge a zonei problematice, de ameliorare a tensiunii, de reducere a durerii.

Vă oferim o tehnică care vă va ajuta nu mai rău decît pastilele – masajul capului cu un ștergar gofrat obișnuit, răsucit în spirală. Un fapt binecunoscut: în țesutul nervos al creierului nu există receptori sensibili la durere. Dacă aveți o durere de cap, acest lucru înseamnă că a apărut disconfort în craniu, nervi, vase, mușchii gîtului, ochi, țesutul subcutanat. Lărgirea sau îngustarea vaselor capului, modificarea tensiunii intracraniene sînt principalele cauze ale unei dureri de cap neplăcute. Masajul cu un prosop este o modalitate eficientă de a stimula circulația sîngelui în zona capului și gîtului, ajută la eliminarea durerii. În plus, masajul capului este atît de plăcut!

Cum se face un masaj terapeutic cu un prosop

1. Alegeți un prosop potrivit – nu prea gros, cel mai bine e să fie unul gofrat, de bumbac. Rotiți-l într-o funie suficient de strîns, prin mișcare spiralată.

2. Apăsați bine prosopul pe ceafă. Țineți-l întins cu ambele mîini din diferite părți.

3. Mișcați prosopul în jurul gîtului, capului și umerilor. Faceți-o ritmic, rotind puțin prosopul, pentru ca masajul să fie suficient de intens.

4. Efectuați această procedură timp de 3-5 minute – această stimulare va fi suficientă pentru a calma o durere ușoară. Dacă durerea nu dispare, faceți o pauză de 10 minute și repetați masajul.

Terapeuții manuali consideră că cea mai frecventă cauză a durerii de cap este spasmul. Masajul pe spirală cu prosopul relaxează zona gîtului și capului, ajuta la neutralizarea spasmelor, are un efect pozitiv asupra vertebrelor din zona gîtului. Masajul capului în cazul unor dureri puternice poate fi bine combinat cu terapia suplimentară – beți o ceașcă de ceai de mentă, această băutură contribuie la dilatarea venelor. Durerea va dispărea repede!

Dacă suferiți adesea de dureri de cap, trebuie să consultați un neurolog. Or, cauzele acestui fenomen teribil pot diferite – de la alimentarea incorectă a organismului și stilul de viață sedentar la perturbări hormonale grave și tulburări ale sistemului nervos. Nu uitați să faceți plimbări în aer liber – acesta este primul mod de a preveni durerea din zona capului.

sursa și foto:ecology.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *