Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Se întâmplă în China COMUNISTĂ! Satul misterios, puțin cunoscut, unde locuitorii trăiesc în LUX

O localitate cu numai 2000 de locuitori este considerată cel mai bogat sat al Chinei, aici fiecare dintre cetățeni având în bancă un cont cu cel puțin 143.000 de dolari.

Totodată, fiecare dintre cei 2000 de locuitori ai satului Huaxi din provincia Jiangsu deține câte o vilă și o mașină de lux. Huaxi, care a aniversat recent 55 de ani de existența, spune că respectă un sistem socialist strict.

Localitatea se află la doar două ore de mers de marele centru economic al Chinei, Shanghai. De ani de zile, Huaxi este prezentat de comuniștii chinezi ca un model de succes, cum un sat sărac a fost transformat de comuniști într-o regiune bogată în doar o jumătate de secol, noteaza Daily Mail.

Satul s-a remarcat în mass-media în 2003, când presa a scris că volumul schimburilor economice anuale a ajuns la 14.4 miliarde de dolari în Huaxi.

Un an mai târziu, Huaxi a anunțat că salariul mediu anual al rezidenților săi a ajuns la 17.717, de 40 de ori mai mare decât venitul mediu al unui agricultor din China. Pentru a scoate în evidență puterea sa economică, satul a cheltuit 430 de milioane de dolari pentru a construi un zgârie-nori în 2011, o structură cu 72 de etaje.

Imobilul găzduiește un hotel cu 826 de camere, 16 apartamente prezidențiale și un apartament prezidențial „de aur”, unde cazarea pe noapte costă 11.600 de lire sterline.

Satul are propria companie de transport de lux, care trimite nu doar mașini, ci și elicoptere pentru naveta rezidenților săi. Locuitorii din zonă nu suflă o vorba despre cum au făcut avere. Accesul mass-media este strict, jurnaliștii nu au voie să viziteze comunitatea fără a fi controlați de oficialii locali.

În mai multe medii se susține că prosperitatea satului se datorează urmării unui model colectivist strict. La începutul anului 1970, conducerea statului chinez a luat o decizie radicală: toți lucrătorii agricoli să fie relocati către 30 de sate, restul urmând să lucreze în producția industrială. Se pare că acest lucru a plasat Huaxi mult înaintea altor sate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.