SIRIA a fost doar începutul. SUA lovește din nou

Bombardamentele SUA de abia au început! Anunțul a fost făcut de unul dintre cei mai importanți diplomați ai lumii în acest moment. Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a oferit declarații controversate în ediția de duminică a cotidianului The Sunday Telegraph, preluat de AGERPRESS.

„SUA au lovit și, desigur, pot să lovească din nou. Acest lucru creează o ambiguitate care ar trebui să atârne greu peste mințile vinovate de la Damasc”, a apreciat șeful diplomației britanice.

Declarațiile, chiar dacă sunt acoperite de un ton oarecum diplomatic, devin puternice și prevăd un război în contextul în care acestea sunt din partea unui oficial de rang înalt.

Britanicul afirmă că Al-Assad este un „arhiterorist” și că este  „toxic şi la propriu şi la figurat”. Boris Johnson a mai declarat că „a venit vremea ca Rusia să înţeleagă acest lucru. Încă mai are timp să se poziţioneze de partea corectă”, a insistat şeful diplomaţiei britanice.

„Ruşii l-au salvat (pe Al-Assad – n.r.) şi tot ruşii pot ajuta la înlăturarea lui de la putere”, consideră Johnson. În opinia sa, Moscova se poate „alătura unei coaliţii de peste 60 de ţări pentru a lupta împotriva Statului Islamic şi să-şi menţină interesele strategice în Siria, cu perspectiva de a avea o relaţie mai productivă cu preşedintele Trump”.

Citește mai multe pe evz.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *