Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Spanacul nemţesc în grădina românului, spaima cancerului, a chisturilor ovariene, a astmului şi a accidentelor vasculare

ciorba-loboda1

Rudă cu mult mai renumitul spanac, această plantă umple tarabele ţăranilor odată cu venirea primăverii. Puţin cunoscută de gospodine, dă o savoare aparte ciorbelor şi salatelor, însă accentul ar trebui pus pe proprietăţile sale tămăduitoare.

Loboda, cunoscută şi sub denumirea de spanacul francezului sau spanac nemțesc de munte, este o plantă de primăvară plină de vitamine, minerale şi fibre, motiv pentru care ajută la menţinerea sănătăţii organismului.

Are cantităţi impresionante de vitamina C, fiind de trei ori mai bogată în această vitamină decât spanacul şi de două ori mai bogată ca lămâia. De asemenea, loboda are mult fier, calciu, vitamina B2 şi K, magneziu, potasiu, fenoli, proteine, fibre, carbohidrați. Alături de acestea se numără anto-cianina, substanță care dă frunzelor culoarea roşiatic-purpurie.

Efect anti-cancerigen

Anto-cianina este un antioxidant deosebit de puternic, care are capacitatea de a proteja organismul împotriva radicalilor liberi, responsabili de apariţia celulelor canceroase. Astfel, consumul de lobodă ajută la prevenirea acestei maladii necruţătoare.

Întăreşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului de vitamina C, la rândul său antioxidant puternic, loboda favorizează procesul de regenerare celulară şi întărește sistemul imunitar al organismului.

Tratează astmul şi chisturile ovariene

Loboda este eficientă şi în tratarea unor afecţiuni precum acneea, astmul, chisturile ovariene sau alergiile. Totodată, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi purifică sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge.

Previne accidentele vasculare

Datorită conţinutului de vitamina K, loboda are proprietatea de a reduce riscul apariţiei distrugătoarelor accidente vasculare.

Detoxifiant puternic

Consumul de lobodă ajută la detoxifierea organismului, încetineşte procesul de îmbătrânire şi ajută la regenerarea celulară. În acelaşi timp previne şi înlătură astenia de primăvară şi are puternice efecte diuretice şi laxative, fiind ideală în curele de slăbire.

Alungă afecţiunile pulmonare

Utilizată sub formă de infuzie, loboda este utilă în tratarea afecţiunilor pulmonare şi a durerilor de stomac.

Contraindicaţii

Datorită conţinutului ridicat de acidoxalic, loboda este contraindicată persoanelor care suferă de litiază renală.

Articol relatat de portalul ziuadecj.realitatea.net.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.