Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Statul Islamic plănuieşte să ucidă sute de milioane de oameni în cadrul unei „purificări religioase“

646x404

Jurgen Todenhofer, primul jurnalist occidental ce a ajuns în teritoriul Statului Islamic şi care nu a fost ucis de militanţi, a vorbit cu postul de televiziune Al Jazeera despre timpul petrecut cu membrii grupării teroriste. Potrivit celor aflate de el, Statul Islamic plănuieşte o purificare religioasă, ceea ce înseamnă moartea a sute de milioane de „necredincioşi“.

Todenhofer a trăit cot la cot cu luptătorii jihadişti ai Statului Islamic (SI), în oraşul irakian Mosul, unde aceştia şi-au stabilit baza. El a fost însoţit de fiul lui, care i-a servit şi de cameraman, notează „Breitbart“.

„I-am întrebat mereu despre mila propovăduită de Islam, însă n-am văzut nimic de acest fel în comportamentul lor“, explică Todenhofer.

Ceea ce n-am înţeles este entuziasmul cu care plănuiau purificarea religioasă, planul de a ucide necredincioşii… Vor ucide şi musulmanii democraţi pentru că ei cred că musulmanii ce nu aparţin de SI pun legile omului înaintea poruncilor lui Dumnezeu adaugă jurnalistul german. Todenhofer a elaborat şocul ce l-a cuprins atunci când şi-a dat seama cât de „porniţi să ucidă“ sunt jihadiştii. El spune că SI este gata să comită genocid. „Vorbeau de uciderea a sute de milioane de oameni. Erau chiar entuziasmaţi, şi asta chiar nu pot să înţeleg“, spunea Todenhofer.

Odată aflat în teritoriul SI, Todenhöfer a spus că ceea ce l-a impresionat cel mai mult a fost faptul că SI este mult mai puternic decât credem. Acum are un teritoriu mai mare decât Marea Britanie şi este susţinut cu un entuziasm extatic pe care nu l-am întâlnit niciodată într-o zonă de război.

Jurnalistul spune că SI nu poate fi învins de intervenţia occidentală sau de raidurile aeriene, în ciuda a ceea ce susţine SUA, cum că ele s-ar fi dovedit eficiente. Cu fiecare bombă care cade şi omoară un civil, numărul teroriştilor creşte, este de părere Todenhöfer. El a declarat pentru Al Jazeera că gruparea teroristă va putea fi oprită doar dacă irakienii sunniţi s-ar ridica şi ar lupta împotriva SI.

Sursa: adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.