Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Stupoare: Laptele din supermarket conține untură de porc. Ce altceva e băgat în el?

mai-destept-in-bucatarie-cum-alegi-cel-mai-bun-lapte-de-baut_size1-590x393

Sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină, lapte praf… acestea sunt ingredientele care se găsesc în multe din produsele care au scris pe cutie LAPTE DE CONSUM! Cum este posibil?

Analizele de laborator comandate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au ajuns la concluzii nedorite: calitatea laptelui de pe piața din România este îndoilenică.  45% din laptele trimis la laborator pentru analize a dat rezultate la care nimeni nu se aștepta. Laptele conține sare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină, amidon și urme de  lapte praf. În plus, 80% dintre produsele controlate nu respectă normele legale, au conţinut greşit, etichetele sunt eronate și sunt depozitate impropriu, anunță evz.ro

„Laptele contrafăcut astfel poate fi depistat când grăsimea nelactată se separă sub anumite forme, iar mirosul şi gustul sunt ale grăsimii adăugate. Laptele falsificat cu făină se poate verifica cu o picătură de tinctura de iod. Dacă apare o pată albastră, laptele nu e autentic. Diluarea este realizată de marii procesatori, care pot ascunde mai uşor aceste falsuri cu ajutorul echipamentelor moderne.”, precizează Cristina Parfene, inginer în domeniul industriei de procesare a lactatelor.

Studiile realizate de Instiutul Naţional de Statistică arată că fiecare român consumă în medie peste şase litri de lapte în fiecare lună, aproximativ 200 de ml pe zi.

„Orice substanţă care în mod normal nu se află într-un produs natural nu ne face bine. Nici sarea, nici aditivii sau alte substanţe nu sunt benefice. Apar dureri de stomac, se produce hipertensiune arterială şi multe alte probleme care pe termen lung pot deveni grave”, precizează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Categoric ideea de a produce lapte fals este aceea de a crește veniturile producătorilor, laptele fiind prezent aproape în orice casă din lume.

În urma unor studii referitoare la necesitatea consumului de lapte după vârsta copilăriei, s-a ajuns la ipoteze și concluzii surprinzătoare. Dr. John McDougall, autor american al unui studiu pe această temă, susține de exemplu că „mitul conform căruia osteoporoza este cauzată de lipsa de calciu a fost creat în scopul de a vinde produse lactate și suplimente de calciu. Femeile americane sunt printre cele mai mari consumatoare de calciu din lume și totuși au una dintre cele mai mari incidențe de osteoporoză de pe planetă. Iar consumarea unei cantități și mai mari de produse lactate și suplimente de calciu nu va schimba aceasta situație”. (nick-teodorescu.eu)

Iată un bun exemplu care susține industria laptelui fals. Problema este: ce repercursiuni au aceste produse pentru săntătea omului per total? Și în mod special a copiilor care consumă zilnic aceste produse provenite dintr-o rețea mamut de supermarket-uri?

„Pe piaţa românească se găseşte lapte reconstituit din lapte praf, cu calităţi nutriţionale slabe. Cel făcut din lapte praf nu are toate proteinele necesare, nu are aceeaşi valoare nutriţională. Din păcate, informaţiile acestea nu se regăsesc pe etichetă şi oamenii cumpără produsele ca şi cum ar fi naturale”, atrage atenţia profesorul Gheorghe Mencinicopschi de la Institutul de Cercetări Alimentare din Bucureşti într-un intervi acordat ziarului romanialibera.ro.

Mădălina Corina Diaconu

Surse: evz.ro, frunza-verde.ro, sibiunews.net, cyd.ro, nick-teodorescu.eu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.