Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Trăsături comportamentale comune ale celor care au trăit peste 100 de ani. Vezi care sunt acestea

Dacă îţi doreşti să trăieşti până la 100 de ani ar trebui să fii atent la mai multe aspecte, nu doar alimentaţia. Un studiu realizat asupra locuitorilor unei insulei izolate din Italia, care au vârste de peste 90 de ani, sugerează că aceştia ar putea avea anumite trăsături în comun, precum încăpăţânarea şi flexibilitatea.

În cadrul studiului a fost analizată sănătatea mintală şi fizică a 29 de vârstnici cu vârste cuprinse între 90 şi 101 ani din regiunea Cilento, Italia. Time notează că participanţii au completat un chestionar standard şi au participat la interviuri pe subiecte privind migraţia, evenimentele traumatizante şi credinţa. Membrii tineri ai familiei au fost, de asemenea, intervievaţi cu privire la trăsăturile de personalitate a rudelor lor.

Tinerii au descris persoanele vârstnice ca fiind doritori ai deţinerii controlului, dominanţi şi încăpăţânaţi. Însă în urma interviurilor cu persoanele bătrâne, specialiştii au descoperit şi calităţi ale acestora, precum adaptabilitatea la schimbări. Un bărbat care îşi pierduse recent soţia afirma că se simte mai bine: „Mulţumită fiilor mei, acum mă simt mai bine. Am luptat toată viaţa şi sunt gata pentru orice schimbare. Consider că schimbările conferă savoare vieţii şi te ajută să te dezvolţi”, afirmă bărbatul.

Cercetarea dezvăluie modul în care au învăţat să echilibreze aceste trăsături diferite, susţine dr. Dilip Jeste, din cadrul Şcolii de Medicină din San Diego. „Aceşti oameni au trecut prin depresie, prin migraţii, şi-au pierdut o parte dintre cei dragi. Pentru a putea prospera au fost nevoiţi să accepte şi să se recupereze, să accepte schimbările, dar să lupte şi pentru ceea ce cred”, a declarat Jeste.

Tinerii aveau, de asemenea, trăsături comune, inclusiv pozitivitatea, un simţ dezvoltat al muncii etice, o legătură strânsă cu membrii familiei , religia şi locurile natale. Majoritatea dintre vârstnicii din cadrul studiului erau încă activi, munceau regulat acasă pe terenul pe care îl deţineau. Acesta fapt le-a oferit un scop în viaţă, scrie autorul studiului.

Studiul a mai oferit şi detalii cu privire la starea fizică a locuitorilor din zonă. Concluziile sugerează că deşi starea fizică se deteriora, cea psihică se îmbunătăţea pe parcursul anilor.

sursa: independent.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.