Nikola_Tesla

Revista americană Liberty a dezvăluit un interviu pe care fizicianul şi inventatorul de renume mondial Nikola Tesla, ale cărui invenţii au determinat Revoluţia Industrială, l-a acordat în anul 1935.

Revista americană Liberty a dezvăluit un interviu pe care fizicianul şi inventatorul de renume mondial Nikola Tesla, ale cărui invenţii au determinat Revoluţia Industrială, l-a acordat în anul 1935.

Interviul este unic datorită faptului că discuţia a avut loc într-un cadru informal, iar profeţiile făcute de Tesla au fost mărturiste bunului său prieten George Sylvester Viereck. Viereck a fost un propagandist al regimului nazist, arestat şi închis în 1942 pentru că nu a declarat aceasta pe listele guvernamentale, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost eliberat din închisoare în 1947, la câţiva ani după moartea lui Tesla.

Interviul dezvăluie câteva predicţii pentru secolul al XXI-lea, dintre care cele mai multe s-au împlinit.

Mai întâi, Tesla a prevăzut că omenirea va arăta un interes crescut pentru mediu şi poluare. „Poluarea plajei va fi ceva la fel de obişnuit ca sistemele de canalizare. Accesul la apa potabilă va fi monitorizat cu atenţie şi numai oamenii nebuni vor mai consuma, de bunăvoie, apă nesterilizată”, afirma fizicianul. Totodată, el a prevăzut că guvernele vor aloca fonduri pentru campaniile împotriva poluării şi că se vor înfiinţa ministere şi organizaţii care să caute soluţii la această problemă.

A doua profeţie este legată de descoperirile ştiinţifice, care vor deveni o prioritate pentru umanitate şi care vor beneficia de spaţii ample în mass media. „Astăzi, ţările civilizate cheltuiesc cea mai mare parte a bugetului pe război şi cea mai mică pe educaţie. Însă în secolul XXI ordinea va fi inversată. Va fi mai onorabil să lupţi împotriva ignoranţei decât pe câmpul de război. Ziarele secolului al XXI-lea vor acorda un spaţiu mai mare noutăţilor ştiinţificedecât controverselor politice sau relatării infracţiunilor”, afirma el.

În ceea ce priveşte alimentaţia şi hrana, Tesla a surprins – spre finalul vieţii sale – consumând doar lapte şi miere, alimente pe care le considera suficient de nutritive pe termen lung pentru a fi consumate exclusiv.

El spera că puternica lui convingere că oamenii nu trebuie să-şi mai otrăvească organismul cu produse dăunătoare va deveni larg răspândită în mai puţin de un secol. „Eu nu mănânc carne. Sunt convins că, într-o sută de ani, cafeaua, ceaiul şi tutunul nu vor mai fi folosite. Alcoolul însă da. Trecerea va fi treptată, întrucât nu va mai fi la modă să îţi otrăveşti corpul cu alimente toxice”, explica el.

O a patra profeţie lua în considerare folosirea, pe scară largă, a roboţilor, el însuşi fiind inventatorul unei bărci controlate prin telecomandă, care a uimit spectatorii din cadrul Electrical Exhibition la Madison Square Garden (1898). „Numeroase activităţi care sunt acum efectuate manual vor fi realizate automat, de roboţi. Robotul va ocupa locul pe care îl ocupau sclavii în civilizaţiile antice. Aceasta îi va permite omenirii să urmărească realizarea aspiraţiilor sale mai înalte”, explica Tesla.

A cincea profeţie făcută de Tesla în discuţia cu prietenul său are în vedere folosirea resurselor naturale şi ieftinirea energiei electrice. „Până la sfârşitul secolului, managementul resurselor naturale va pune capăt secetelor, incendiilor şi inundaţiilor. Transmisiunile la distanţă vor permite accesul ieftin la curent electric al fiecărei locuinţe şi folosirea carburanţilor va scădea. Dezvoltarea tehnologică foarte mare va permite dezvoltarea mai degrabă a idealurilor decât a bunurilor materiale”, concluziona el.

Chiar dacă unele previziuni s-au adeverit, iar altele mai puţin sau deloc, spiritul vizionar al lui Nikola Tesla este admirabil. Lucruri de neconceput până atunci au devenit realitate în decurs de câteva zeci de ani şi tot la fel de repede au fost îmbunătăţite şi perfecţionate. Alte profeţii care astăzi sunt obişnuite sunt reproducerea vocii umane oriunde, controlarea energiei solare şi folosirea ei în agricultură, dar şi transportul în spaţiu, informează Revista Smithsonian.

sursa: semneletimpului.ro