Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Un canadian a inventat crema de îndepărtat tatuajele

Un student canadian a inventat o noua metoda de indepartare a tatuajelor, care i-ar putea scapa pe doritori de durere si cheltuieli, permitandu-le sa scape de desenele nedorite de pe piele prin aplicarea unei creme.

„Cand comparam crema cu tehnicile de indepartare a tatuajelor care folosesc laser, unde apar arsuri, cicatrice, basici, ne dam seama ca am creat un medicament care nu prea are multe efecte secundare”, a declarat inventatorul si doctorandul Alec Falkenham, in varsta de 27 de ani, informeaza independent.co.uk.

„Crema nu tinteste niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamatie foarte mare. De fapt, daca tinem cont de procesul pe care il utilizam in prezent, nu credem ca va mai aparea inflamatie deloc si va fi, probabil, un anti-inflamator”, a mai spus cercetatorul.

Un tatuaj este creat prin injectarea de cerneala in piele, iar acest lucru duce la aparitia unui raspuns imunitar. Celulele macrofage vin in regiunea afectata de tatuaj si „inghit” cerneala. Unele celule transporta cerneala in nodulii limfatici, dar altele raman in zona, inghit foarte multa cerneala si dau nastere tatuajului permanent.

Crema creata de Falkenham functioneaza prin atragerea in zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneala. In timp, tatuajul devine tot mai fad, pana dispare.

Metoda este nu numai mult mai sigura decat indepartarea tatuajelor cu laser, dar ar trebui sa fie si mult mai ieftina.

Crema este inca in faza de testare, iar Alec Falkenham nu stie de cate aplicari de crema va fi nevoie pentru indepartarea unui tatuaj, dar estimeaza un cost de patru centi per centimetru patrat, adica in jur de 4,5 dolari pentru un tatuaj care acopera o zona de 100 de centimetri patrati.

sursa: ziare.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.