Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Un nou oraş din România va avea metrou!

metrou

Bucureştiul este pe punctul de a renunţa la construcţia metroului între Piaţa Iancului şi Pantelimon, în timp ce Clujul analizează realizarea unei magistrale care să lege aeroportul de restul oraşului.

În ultimii ani, Clujul a devenit cel mai important oraş din provincie din punct de vedere al industriei IT, iar în această lună a reuşit să atragă o investiţie importantă într-un centru de inginerie software din partea constructorul german Porsche.

Oraşul a devenit atractiv inclusiv pentru evenimente sportive importante, iar acum şi lucrările de infrastructură par să fie mai bune decât cele din Bucureşti.

Fără metrou la Arena Naţională

Cel mai nou exemplu este legat de reţeaua de metrou a Capitalei. În prezent, Metrorex lucrează la construcţia tronsonului Drumul Taberei – Eroilor, care reprezintă primul tronson din Magistrala 5. Aceasta ar urma să se continue pe ruta Eroilor – Universitate – Pantelimon şi ar trebui să aibă o staţie inclusiv Piaţa Iancului înainte de a ajunge la Arena Naţională.

Cu toate acestea, în prezent are loc o lucrare de modernizare a liniei de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon, care ar trebui practic dezafactată în momentul în care ar începe construcţia metrolului. Din acest motiv, autorităţile par decise să renunţe la proiectul liniei de metrou de pe acest traseu, ceea ce ar însemna ca Magistrala 5 să se încheie la Piaţa Iancului.

„S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon (n.r – doar parţial), motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la staţia Iancului, nu va mai cuprinde partea a doua. Linia de metrou e planificată până în Pantelimon, însă întrebarea este dacă primăria este interesată şi se pare că nu este interesată”, a declarat Emanoil Dascălu, secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene, la o conferinţă organizată de publicaţia Capital.

Metrou la Cluj?

Între timp, Clujul analizează posibilitatea de a construi o magistrală de metrou care să lege aeroportul din est de centrul comercial Polus din vestul oraşului.

„Deocamdată se fac analize. Eu am propus măcar o discuţie de principiu pentru a se vedea ce ar însemna un metrou de la Polus până la aeroport. Se face o analiză pentru a se vedea cum va fi sustenabil un astfel de metrou la un oraş cu o jumătate de milion de locuitori. Eu cred că nu trebuie exclusă o astfel de variantă pe termen mediu şi lung”, a explicat primarul Emil Boc.

Articol relatat de portalul Frip.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.