Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Un pericol ascuns de mii de ani iese la lumină prin topirea ghețarilor! Cercetătorii se tem de un dezastru

Topirea rapida a ghetarilor de la Polul Nord scoate la lumina pericole ascunse.

Cercetatorii avertizeaza asupra unui pericol despre care putina lume vorbeste: bacteriile si virusii care au hibernat timp de mii de ani in solul inghetat si care vor fi eliberati dupa topirea ghetarilor.

Aceste microorganisme periculoase, care pot provoca pandemii, au fost pana acum, timp de mii de ani, in stadiu latent, sub gheata sau in permafrost. Bacteriile si virusii pot supravietui fara probleme in solul permanent inghetat.

Acum, zona arctica se incalzeste de trei ori mai repede ca restul planetei, iar ghetarii se topesc rapid si permafrostul a inceput sa se dezghete. Astfel, aceste microorganisme vor fi eliberate in atmosfera si in sol si pot declansa epidemii grave, scrie The Independent.

Jean-Michel Claverie, biolog la Universitatea Aix-Marseille din Franta, a analizat microbii din permafrost si spune ca a gasit multe specii foarte periculoase pentru oameni.

Deocamdata zonele de permafrost nu sunt locuite, insa daca oamenii vor incepe sa sape aici pentru a extrage diferite resurse, se poate declansa un adevarat dezastru, avertizeaza Claverie.

Expusi la lumina si la oxigen, multi virusi periculosi vor fi distrusi, insa unii vor supravietui si pot infecta oamenii si animalele. Printre cei mai rezistenti virusi se numara cei din speciile gigant.

Oamenii nu au imunitate fata de aceste specii, prin urmare pericolul este foarte mare, adauga cercetatorul.

sursa: yoda.ro

1 Comment

1 Comment

  1. ElenaNicu

    13 mai 2017 at 0:25

    Gogomania asta e pentru a servi ca motiv pentru vaccinarea obligatorie.Este o panica falsa si nejustificata ca toate celelalte.Nu se stie ce sa se mai inventeze pentru a panica lumea si a o determina sa accepte vaccinarea obligatorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.