Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rețete

Utilizată ca o alternativă pentru cafeaua obișnuită, ”cafeaua” de păpădie. Rețetă și beneficii

cafea de papadie

Cafeaua de păpădie are o istorie lungă, fiind utilizată ca o alternativă pentru cafeaua obișnuită în zonele rurale din Europa și cele două Americi la începutul anilor 1800. Astăzi, cafeaua de păpădie se bucură de o renaștere în popularitate, datorită efectelor sale benefice de stimulare a fixatului și a bilei, și datorită proprietăților diuretice și purificatoare naturale.

Rețetă Cafea de Păpădie

Rețetă Cafea de Păpădie

Din rădăcinile prăjite și măcinate ale păpădie se poate obține o pulbere excelentă pentru prepararea unei cafele medicinale. Deși are un gust amar, cafeaua de păpădie este benefica pentru întreg organismul. Poate înlocui cu succes cafeaua obișnuită, consumat zilnic.

Ingrediente necesare:

• 1 lingură de pulbere de rădăcină de păpădie
• 1 cană de apă
• ¼ linguriță de scorțișoară (cuișoare, cardamon, etc)
• zahăr sau miere, după gust

Mod de preparare:

Avem nevoie de o găleată de rădăcini de păpădie proaspăt dezgropate (cu o cazma) și de multă muncă pentru a prepara mult-dorita cafea de păpădie. Rădăcinile se curăță și se spală bine, apoi se toacă mărunt la robot. Se lasă la uscat câteva ore, după care se pun la prăjit într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuptor, până când rădăcinile devin maro la culoare și sunt bine uscate.

radacini de papadie

Se dau prin râșnița de cafea, iar pulberea obținută se păstrează într-o cutie normală de cafea. Dacă nu aveți o râșniță electrică, puteți folosi rădăcinile prăjite ca atare, ca un ceai.

Pentru o ceașcă de cafea de păpădie, se adaugă 1 lingură de pulbere de rădăcini de păpădie într-o cană de apă clocotită și se lasă 15-20 de minute la infuzat. Se poate servi cu miere sau lapte.

Se pot bea câte 2 cești pe zi, pe perioadă îndelungată. Pentru un gust mai bun și efecte mai puternice, cafeaua se poate prepara din pulbere de păpădie și cicoare, în cantități egale.

Păpădia – Indicații terapeutice

Păpădia (Taraxacum officinale) este o uzină de vitamine și minerale. Conține Vitamina A, complexul B, Vitamina C, Vitaminele D, E, G și P, potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, cupru, zinc, inulină, pectină, fibre și acid linoleic.

Întreaga plantă este comestibilă și înzestrată cu proprietăți terapeutice: rădăcina, tulpina și petalele florilor. Păpădia este o plantă cu cele mai diverse indicații terapeutice:

  • Imunitate slabă
  • Acumulare de toxine
  • Ulcer gastric, digestie lentă, diaree, constipație
  • Hepatite, icter, dischinezie biliară, ciroză hepatică
  • Pietre la rinichi, boli renale
  • Retenție de apă în corp
  • Diabet
  • Obezitate, hipertensiune, boli de inimă
  • Cancer bucal, cancer pulmonar

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.