(video) Enigma matematică la care 90% din oameni nu au găsit răspunsul. Crezi că o vei rezolva?

Suntem convinși că vă plac ghicitorile și testele care vă solicită gândirea, dar ce simțiți în privința problemelor de matematică? Nu vă lăsați până când nu descoperiți răspunsul corect? Dacă faceți parte din această categorie de oameni, avem puzzle-ul perfect pentru voi!

Problemele de matematică ce par a fi făcute pentru mintea unui copil se dovedesc a fi adesea mai greu de rezolvat decât își imaginează un adult, dar dacă cineva reușește să dezlege misterul și să realizeze cât de ușor a fost, se va simți ca un geniu.

Astăzi ți-am pregătit o enigmă matematică pe care dacă o vei rezolva, categoric te vei simți ca un savant la final, sau cel puțin un geniu cu un IQ mai mare decât suspectezi.

Totuși, trebuie să te avertizăm că problema de matematică pe care ți-am pregătit-o poate avea mai multe abordări, ceea ce te va induce cu siguranță în eroare.

Poate că tocmai acesta este motivul pentru care 90% dintre adulți nu reușesc să descifreze șirul misterios de numere care se adună și se înmulțesc într-un șir de cifre care reprezintă codurile binare de bază după care se conduc sistemele din ziua de azi: 1 și 0.

Totuși, nu te lăsa păcălit în a trăgea o concluzie pripită, din cauza capcanei de la final. La fel au făcut și oamenii care se află printre cei 90% care au dat greș, tocmai de aceea au regretat amarnic la final, când au văzut care era de fapt răspunsul corect.

Iată problema de matematică pe care trebuie să o rezolvi: 

1 + 1 + 1 + 1 + 1
                                      1 + 1 + 1 + 1 + 1
                                      1 + 1 x 0 + 1 =?

Înainte ca toți oamenii inteligenți să înceapă să socotească operațiile matematice, punându-și creierul la încercare, ar trebui să își amintească de faptul că o întrebare atât de simplă a pus în dificultate 90% dintre adulții din ziua de azi.

Și chiar dacă nu este una dintre acele întrebări care-ți vor aduce un milion de dolari dacă răspunzi corect, îți va aduce confirmarea și satisfacția de sine de a fi mai deștept decât ceilalți.

Dacă până la acest moment ai rezolvat problema de matematică și ai venit cu un răspuns, permite-ți-ne să-ți dezvăluim în continuare care NU sunt răspunsurile corecte. Verifică dacă al tău se află pe listă!

VARIANTA 1: Răspunsul NU ESTE 1.

Dacă nu înțelegi destul de bine ordinea operațiuniilor matematice, te-ai putea păcăli în a crede că răspunsul este 1, și ai eliminat toate calculele în clipa în care ai ajuns la cifra 0, dar ghici ce?! Ai greșit, căci răspunsul nu este 1!

VARIANTA 2: Răspunsul NU ESTE 12.

Este cea mai frecventă variantă de răspuns pe care oamenii o au și cea mai apropiată de varianta răspunsului oamenilor geniali. Dar partea tristă este că nu există nici un semn de adunare („+”) la final de rând. Devine complicat, nu-i așa?

VARIANTA 3: Răspunsul este… 30?

Acest număr a stârnit o mulțime de dezbateri printre internauții care au încercat să rezolve această problemă. Dar este el oare cel corect? Puțin probabil.

Și atunci, care este răspunsul corect?

După ce inginerii, matematicienii, youtuberii și internauții care s-au luat piept în piept cu această problemă de matematică au venit cu tot felul de dovezi și explicații susținând că au găsit răspunsul corect al enigmei, putem doar să sperăm că de data aceasta, am ajuns la adevăr.

Răspunsul CORECT este 2. Iată cum.

Primele două rânduri se presupune că nu sunt valide, deoarece nici unul dintre ele nu se termină cu un semn matematic și nici nu implică o extindere suplimentară a operațiilor matematice, prin urmare, ele sunt invalide.

Dar ultimul rând poate fi rezolvat cu ușurință, aplicând ordinea operațiilor matematice.

1 + 1 x 0 + 1 =?

1+0+1= 2

sursa: tasta.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *