(VIDEO) Imagini fascinante cu „Unicornul Mării”, o creatură marină extrem de rară, care strălucește

foto: nerdist.com

O creatură marină extrem de rară, cunoscută sub numele de „Unicornul Mării”, a fost descoperită pe coasta din Tasmania. Creatura trăieşte doar în ape foarte adânci, reuşind să ajungă la dimensiuni uriaşe și are proprietatea de a străluci în întuneric.

Mai mulţi scafandri au avut o ocazie unică în viaţă, aceea de a filma un specimen din rasa Pyrostremma spinosum în apele din Tasmania. Cu toate că pare un organism omogen, corpul cilindric este format din mii de creaturi mici care se hrănesc cu plancton şi sunt protejate de o membrană, potrivit Daily Mail.

Animalul este extrem de rar, motiv pentru care este numit şi „Unicornul Mării”. Inedit este faptul că poate ajunge la o lungime de peste 30 de metri şi are capacitatea de a străluci în intuneric, lucru care a atras atenţia cercetătorilor.

Fiecare organism are doar câţiva milimetri şi se poate mişca liber în interiorul tubului cilindric. Micile creaturi sunt conectate printr-un ţesut, lucru care le face să semene cu un singur animal gigantic.

Creatura are o formă cilindrică, este translucidă şi poate atinge o lungime de până la 30 de metri. Corpul său este format dintr-o colonie de mii de organisme.

„Unicornul mărilor” trăieşte de în largul mărilor, motiv pentru care fotografierea sa este extrem de dificilă.

„Este un gigant, arată terifiant şi se deplasează în adâncurile oceanelor”, a explicat Rebecca Helm de la Deep Sea News, precizând totuşi că specia nu reprezintă un pericol pentru scafandri.

surse:

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *