(VIDEO) Zgomotul acesta ÎNSPĂIMÂNTĂTOR a fost auzit de sute de oameni, după cutremurul de miercuri noapte

seismoograf

Mulți români au scris pe Facebook despre un zgomot înspăimântător care a însoțit puternicul cutremur de miercuri dimineața. Acest zgomot are o explicație științifică.

 „Acum 20 de minute am simtit primul cutremur din viata mea. Groaznic.. M-a trezit un huruit, vuiet care presupun ca a fost intens atata timp cat prin geamul termopan nu se aude furtuna, apoi a inceput sa se miste casa si sa zdrangane portelanurile si paharele.. Am aprins veioza si vedeam efectiv cum misca totul… Dar vuietul acela e … n-am cuvinte sa l descriu. Infiorator”, a scris o romanca pe Facebook citată de aktual24.ro.

Emanuela Claudia Tomescu Acum 20 de minute am simtit primul cutremur din viata mea.Groaznic..M a trezit un huruit,vuiet care presupun ca a fost intens atata timp cat prin geamul termopan nu se aude furtuna,apoi a inceput sa se miste casa si sa zdrangane portelanurile si paharele..Am aprins veioza si vedeam efectiv cum misca totul…Dar vuietul acela e …n am cuvinte sa l descriu.Infiorator.Vreau acasaaaa…unde nu avem parte de asemenea senzatii tari…Colac peste pupaza intram in cod galben de viscol si zapezi.

Mimi Brasoveanu Toata lumea doarme?! A fost un cutremur …un vuiet mare apoi totul sa zguduit….ce frica am avut….

Oamenii de stiinta afirma ca vuietul care insoteste cutremurele este cauzat de frecarea placilor tectonice, miscarea care creeaza seismul. Aceasta genereaza asa numitele unde seismice, care determina apoi o oscilatie a suprafetei pamantului.Sunetul, sau vuietul cum il numesc cei care au fost martori ai fenomenului, este rezultatul interactiunii cu aerul a oscilatiilor scoartei terestre, a explicat un specialist din SUA pentru NY Times.Ca exemplu, iata o inregistrare a sunetului care a insotit cutremurul devastator din 1977:

sursa: http://stireazilei.com/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *