Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

WD-40. De unde această denumire și utilizări inedite ale spray-ului multifuncțional (episodul I)

wd-40

 În 1953, Norm Larsen a fondat în SUA compania Rocket Chemical, cu doar doi angajați, în scopul de crea un solvent anticoroziv și degresant pentru industria aerospațială.

La cea de-a 40-a încercare au reușit să obțină un compus eficient în îndepărtarea apei. De aici și denumirea produsului (Water Displacement – 40th try).

În 1958, la câțiva ani după prima utilizare industrială a produsului, compania a început să-l îmbutelieze în flacoane cu aerosoli pentru uz casnic – idee inspirată de angajații care subtilizau cutii cu WD-40 pentru acasă.

În 1962, când astronautul John Glenn a fost lansat pe o orbită circumterestră la bordul lui Friendship VII, atât capsula spațială, cât și rachetele propulsoare Atlas au fost protejate cu WD-40.

În 1969 Rocket Chemical și-a schimbat denumirea în Compania WD-40, după numele produsului.

În fiecare săptămână se fabrică un milion de spray-uri WD-40 doar în SUA. Rețeta secretă, care are aceleași ingrediente de bază de mai bine de 50 de ani, este cunoscută doar de câțiva oameni din interiorul companiei WD-40. Un grup restrâns de ”maeștri fabricanți” amestecă ingredientele produsului la sediul general din San Diego. Deși compania refuză să divulge care sunt ingredientele, a menționat totuși ca ”WD-40 nu conține silicon, kerosen, apă, ceară, grafit, clorofluorocarburi (CFC) și nici un alt agent cancerigen”.

Începând de astăzi vă vom pune la dispoziție utilizări inedite ale acestui spray multifuncțional, structurate în cinci părți, prima parte astăzi, cuprinzând patru capitole, astfel:

  1. Pentru pantofi:
    1. Pulverizați WD-40 pe pantofii noi din piele înainte de a-i purta regulat. Va ajuta la prevenirea bătăturilor prin înmuierea pielii și va face pantofii mai confortabili;
    2. Pentru a menține pantofii impermeabili și strălucitori, pulverizații periodic cu WD-40 și apoi lustruiții ușor cu o cârpă moale.
    3. Pentru a scăpa de scârțâitul pantofilor noi, pulverizați puțin WD-40 la îmbinarea dintre toc și talpă.
  2. Separarea obiectelor de sticlă lipite unele de altele. Ce e de făcut când vreți să luați un pahar dintr-un set de pahare care s-au lipit unele de altele? Nu riscați să le spargeți trăgând prea tare. Paharele înțepenite se vor desprinde cu ușurință dacă picurați un strop de WD-40, așteptați câteva secunde ca lichidul să se scurgă printre pahare și apoi trageți ușor. Nu uitați să spălați bine paharele înainte de a le utiliza.
  3. Separarea pieselor de lego. Când copilul ajunge în impas în realizarea construcției din cauza faptului că o parte dintre piesele de lego sunt lipite una de alta, folosiți WD-40 pentru a le desprinde. Pulverizați puțin în zona în care sunt lipite piesele, agitați ușor și apoi trageți pentru a le desprinde. Lubrifiantul din WD-40 va pătrunde în spațiul îngust dintre piese. După separare spălați-le și uscați-le bine.
  4. Protejarea obiectelor pentru a nu fi roase de cățeluși. Noul cățeluș este adorabil, dar nimic nu pare să îl oprească să roadă toate obiectele din casă. Pentru a proteja cablurile de telefon și televizor, pulverizați-le cu WD-40. Cățelușii detestă mirosul acestuia.

ATENȚIE! Nu pulverizați spray WD-40 lângă foc sau alte surse de încălzire, lângă surse electrice sau borne ale acumulatorului auto. Deconectați întotdeauna aparatele electrice înainte de a pulveriza WD-40 asupra lor. Nu păstrați tubul de spray în bătaia soarelui sau pe suprafețe încinse. Nu-l păstrați la temperaturi de peste 500 C și nu-l găuriți. Utilizați-l numai în spații bine aerisite. Nu înghițiți sau inhalați (în caz de înghițire accidentală cereți de urgență ajutor medical).

Va urma!

Sursa: secretulcunoasterii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.