ATENȚIE la ”Sarea de Himalaya”!

sare-roz

De cativa ani se poate gasi si la noi o sare roz, asa zisa „sare de Himalaya”, care provine de fapt dintr-o mina din Pakistan, la 300 km de acei munti.

 Culoarea e data de oxizi de fier. Problema este ca sarea aceasta contine o cantitate foarte mare de fluor (231 mg / kg), asa cum arata o analiza publicata!

Ceea ce inseamna ca cei care o folosesc, in diferite retete terapeutice sau culinare, vor ingera acest element. Unii sustin ca natural nu e acelasi lucru cu artificial, dar un element chimic natural este identic cu unul obtinut altfel.

Elemente sau compusi chimici pot fi adaugati si artificial. Cine poate stii cum e in acest caz? Si asta nu e tot. Printre cele 84 de elemente pe care le contine se afla si alte elemente ca strontiu, arseniu, cadmiu, plumb si, de ce nu, iod.

O sursa spune ca prezenta fluorului natural in sarea roz e 0,1 ppm, adica de doua mii de ori mai putin decat rezulta dintr-o analiza a unei sari comercializata in Europa. Care e adevarul? Trageti concluzile pe care le gasiti de cuviinta in legatura cu acest subiect.

sursa: lumina-ascensiunii.weebly.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *