Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Experții militari americani sunt ALARMAȚI! Rusia ar lucra la o dronă care poate PRODUCE un tsunami radioactiv

AUV62

În 2015 au apărut zvonuri potrivit cărora Rusia ar lucra la o dronă submarină nucleară capabilă să producă pagube uriaşe. La momentul respectiv, oficialii americani spuneau că aceasta este doar o „idee periculoasă”. Existenţa proiectului, cunoscut sub numele de Status-6 Ocean Multipurpose System şi numit de americani „Kanyon”, a fost confirmată recent de surse din Pentagon.

Nu se ştie stadiul la care a ajuns proiectul. Însă, pe 27 noiembrie, anul curent, a fost detectat un test nuclear submarin efectuat de Rusia. O armă nucleară nouă şi foarte puternică, despre care Pentagonul nu a oferit detalii, a fost lansată atunci de pe un submarin rusesc într-o zonă geografică despre care nu s-au oferit detalii.

Potrivit zvonurilor, drona are scopul de a crea un tsunami masiv, înalt de până la 500 de metri, care contaminează radioactiv, cu cobalt-60, coasta pe care ajunge. Arma poate fi transportată de două noi submarine ruseşti, numite Project 09852 Belgorod (din clasa de mari dimensiuni Oscar) şi Project 09851 Khabarovsk, lansate la apă în 2012, respectiv 2014. Khabarovsk este un model misterios, despre care se ştie că poate transporta şase vehicule submarine „speciale”.

tsunami

Drona seamănă, la formă, cu un submarin. Status-6 este invizibilă sub apă şi este aproape imposibil de interceptat. Este posibil ca arma să fie bazată pe platforma Surrogat. Acesta este un submarin autonom prezentat recent de Rusia, care poate fi folosit în misiuni de spionaj sau pentru a imita orice alt model de submarin. Această dronă va putea fi folosită pentru a păcăli submarinele de atac ale NATO, care, în vreme de război, ar avea rolul de a vâna clasele mai mari ruseşti de submarine, care transportă rachete balistice.

Viteza maximă pe care o poate atinge drona Status-6 este, se pare, de 185 Km/h şi poate ajunge la o ţintă aflată la aproape 10.000 de km distanţă.

Potrivit unor zvonuri, Rusia consideră că aceasta este o armă defensivă de ultimă instanţă şi nu o ia în calcul ca armă ofensivă.

Sursa: go4it.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.