Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

10 metode de tratament medical utilizate în trecut, care v-ar întoarce stomacul pe dos

medicina evul mediu

Medicina în secolul 21 pare o chestie de science fiction.Părţi de corp cultivate în laboratoare, roboţi care ajută la efectuarea de operaţii si lasere, o mulţime de lasere. Ca să nu mai vorbim de computere tomograf şi RMN-uri, cu ajutorul cărora puteam vedea toate părţile corpului uman. Chiar dacă pare SF, totul e real și poate salva o mulţime de vieţi.

Dar, medicina din trecut nu era chiar aşa. Iar tratamentele prescrise erau de-a dreptul terifiante. Pentru că cum altfel vi se pare, de exemplu, folosirea de limbă de broască râioasă pentru tratarea ulcerului?

Iar în acest articol veţi citi câteva tratamente “uluitoare” pentru diverse afecţiuni, care te poate întreba ce naiba a fost în capul celor care au inventat aşa ceva… Erau sănătoşi la cap!?

1) Bila de piton pentru a trata ulcerele genitale. Bila de animale a fost utilizată în China în scop terapeutic pentru a trata o serie de boli. Conform revistei “World Journal of Gastroenterology”, bila de piton a fost folosită pentru a trata ulcerele organelor genitale externe feminine. Un lucru e mai puțin clar: cine se angajează să prindă un şarpe atât de veninos?

2) Bila de elefant pentru respiraţie urât mirositoare. Cine mai are nevoie de bomboane mentolate, când ai putea folosi bila unui elefant? Medicii și farmaciştii chinezi antici credeau că bila de elefant, diluată cu apă, ar putea atenua halitoza, adică respiraţia urât mirositoare.

3) Cocaina pentru depresie. Sigmund Freud este prețuit pentru contributiile sale la psihologie. E mai puțin însă venerat pentru că prescria fără încetare cocaină pacienţilor săi. Nu că el a fost singurul. Un număr mare de medici ai secolului 19 militau pentru utilizarea cocainei pentru a trata o serie de boli, de la depresie la migrene şi până la dureri de dinţi.

4) Clei de melci pentru a trata negii. Culmea că acest tratament a fost recomandat de către celebra universitate din Oxford, dar, e adevărat că nu acum, ci în secolul al 19-lea.

5) Tratarea hemoroizilor cu fierul înroşit. Uitați de băile de şezut. Manuscrise medievale arată că medicii din secolul al 12-lea tratau hemoroizii, prin ardere, cu ajutorul fierului înroşit în foc, pentru cauterizare. Groaznic…

6) Găuri în craniu – trepanaţia – pentru tratarea durerilor de cap. N-aţi simţit niciodată că vă doare capul așa de tare încât simţeaţi că o să explodeze? În vremuri medievale, pentru tratarea acestei afecţiuni, medicii făceau literalmente o gaură în craniu pentru a atenua presiunea craniană severă. Dovezile arheologice sugerează că mai multe persoane chiar au supraviețuit procedurii.

7) Heroina ca sirop de tuse pentru copii. Concernul farmaceutic Bayer este în mare parte asociat cu Aspirina. Dar, în anii 1920, gigantul german de medicamente promova heroina ca remediu de tuse pentru copii. N-ar fi de mirare, căci acelaşi Bayer i-a ajutat pe nazişti pentru exterminarea a milioane de evrei.

8 ) Malaria pentru a trata sifilisul. Tratarea unei boli cu o boală la fel periculoasă pare a fi un lucru absolut nebunesc. Dar asta este exact ceea ce a făcut un medic austriac, pe nume Julius Wagner-Jauregg, în anii 1920. El a descoperit că malaria ar putea fi indusă pentru a putea ajuta la tratarea sifilisului. El a câștigat chiar premiul Nobel pentru eforturile sale. Serios.

9) Urină pentru a albi dinţii. V-aţi săturat de pasta de dinţi? Aţi putea să vă inspiraţi de la vechii romani care îşi periau dinţii cu urină. Şi asta pentru că romanii credeau că dinţii pot deveni astfel de un alb sidefiu.

10) Arsenic pentru a trata febra si durerile de cap. Vă vine să credeţi sau nu, dar arsenicul, o otravă puternică, dar arsenicul a fost folosit pentru a trata boli, inclusiv febra, durerile de cap, sifilisul şi bolile de sânge.

sursa: lovendal.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.