22 Decembrie 1989, ziua cu gaura-n steag

22-decembrie-1989

În evenimentele din decembrie 1989 au murit 1.166 de persoane, potrivit rezultatelor cercetărilor Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) comunicate în cadrul unei conferințe publice.

Potrivit acestora, victimele din timpul Revoluției nu au apărut doar ca urmare a represiunii regimului comunist. Acestei cauze i se alătură și „nedeplin elucidatul fenomen terorist”.

De asemenea, un număr foarte mare de victime a apărut și pe fondul unei lipse de profesionalism a unora dintre cei care gestionau acest context.

Alexandru Grigoriu a spus că pentru cei care studiază ce s-a întâmplat în acea perioadă este uneori greu să gestioneze victimele în funcție de coordonatele geografice.

El a explicat că au existat victime care au fost înregistrate nu în localitatea în care au fost împușcate, ci în orașul în care au fost duse la spital, în timpul evenimentelor.

Cercetătorul a precizat totodată că au existat greșeli de scriere a numelor din partea celor care au gestionat situația.

Potrivit statisticilor IRRD, intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au înregistrat 271 victime, 22-25 decembrie — 715, după 25 decembrie au fost înregistrate 113 victime, iar fără dată exactă au fost înregistrate alte 67.

Astfel, în total, Revoluția din 1989 a avut în total 1.166 de victime în orașele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reșița, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara.

sursa: http://www.agerpres.ro/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *