Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

22 Decembrie 1989, ziua cu gaura-n steag

22-decembrie-1989

În evenimentele din decembrie 1989 au murit 1.166 de persoane, potrivit rezultatelor cercetărilor Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) comunicate în cadrul unei conferințe publice.

Potrivit acestora, victimele din timpul Revoluției nu au apărut doar ca urmare a represiunii regimului comunist. Acestei cauze i se alătură și „nedeplin elucidatul fenomen terorist”.

De asemenea, un număr foarte mare de victime a apărut și pe fondul unei lipse de profesionalism a unora dintre cei care gestionau acest context.

Alexandru Grigoriu a spus că pentru cei care studiază ce s-a întâmplat în acea perioadă este uneori greu să gestioneze victimele în funcție de coordonatele geografice.

El a explicat că au existat victime care au fost înregistrate nu în localitatea în care au fost împușcate, ci în orașul în care au fost duse la spital, în timpul evenimentelor.

Cercetătorul a precizat totodată că au existat greșeli de scriere a numelor din partea celor care au gestionat situația.

Potrivit statisticilor IRRD, intervalul 17-22 decembrie 1989 s-au înregistrat 271 victime, 22-25 decembrie — 715, după 25 decembrie au fost înregistrate 113 victime, iar fără dată exactă au fost înregistrate alte 67.

Astfel, în total, Revoluția din 1989 a avut în total 1.166 de victime în orașele declarate martir: Alba Iulia, Arad, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caransebeș, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Cugir, Hunedoara, Lugoj, Reșița, Sibiu, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara.

sursa: http://www.agerpres.ro/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.