Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

24 de fapte despre Titanic de care probabil nu știai

 

Cel mai bogat pasager de la bordul Titanicului era John Jacob Astor IV. Averea lui netă era în jur de 85 milioane de dolari (sau 2 miliarde în zilele noastre). Astor a pierit împreună cu Titanicul. A fost văzut ultima dată fumând o țigară pe punte împreună cu jurnalistul și scriitorul de romane de mistere american Jacques Futrelle.

2. Opulenta Baie Turcească a fost desemnată numai pasagerilor de la clasa I. Mai mult de 700 de pasageri de la clasa a III-a trebuiau să împartă doar două căzi.

3. Fiecare inginer de pe Titanic a pierit o dată cu nava. Au rămas în urmă pentru a menține curentul pornit ca alții să aibă o șansă de scăpare.

4. Primul ziar care a scris despre incidentul de pe Titanic a relatat că nu au fost victime. Au trecut două zile până când un raport precis a fost eliberat.

5. Rămășițele Titanicului au rămas pierdute pentru timp de 73 de ani. În 1985, epava a fost găsită 3810 metri adancime, lângă coasta Newfoundland.

6. La momentul scufundării Titanicului apa avea temperatura de -2°C.

7. După impactul cu icebergul. au trecut 60 minute până când a fost lansată prima barcă de salvare.

8. Un pasager care a supraviețuit incendiului și scufundării unei nave în 1871, și-a înfruntat temerile și s-a urcat la bordul Titanicului, în 1912. S-a scufundat o dată cu nava.

9. O nouă bacterie care mănâncă rugina, Halomanas titanicae, va consuma tot ce a mai rămas din Titanic în decurs de 20 de ani.

10. Facilitățile de la clasa I includeau o cafenea pariziană, ceainării în grădini, sală de gimnastică, bibliotecă, săli de scris și de lectură, teren de squash, frizerie, adăpost pentru animale de companie, lifturi, cameră de fumat, o piscină încălzită și multe altele.

11. Pe Titanic a existat adevărată poveste de dragoste.

Isidor Straus, co-proprietar al magazinului universal Macy’s și soția sa Ida erau pasageri la clasa I. Erau căsătoriți de 41 de ani înainte să se stingă unul în brațele celuilalt pe nava care se scufunda.
Isidor a refuzat un loc lângă soția sa în una din bărcile de salvare, insistând ca mai întâi toate femeile și copii să fie îmbarcați. Ida a coborât din barcă refuzând să plece fără el. Martorii au relatat că au văzut cuplul îndreptându-se către celălalt capăt al navei unde s-au strâns în brațe și au așteptat liniștiți finalul.

12. Titanicul avea lungimea de 269,1 metri. Asta înseamnă aproximativ două terenuri de fotbal de la provă la pupă.

13. „Nescufundabilului” Titanic avea 15 pereți etanși. Care a fost greșeala fatală? Apa se putea vărsa dintr-un compartiment în altul, prin urmare greutatea apei a tras nava în jos.

14. Un exercițiu cu bărcile de salvare era programat în ziua scufundării Titanicului, însă a fost anulat de către căpitanul Edward John Smith din motive necunoscute.

15. Muzicienii au cântat timp de 2 ore și 5 minute în timp ce nava se scufunda.

16. 13 cupluri erau în luna de miere când s-a scufundat Titanicul.

17. Cu 14 ani înainte ca Titanicul să se scufunde, Morgan Robertson a scris nuvela „The Wreck of the Titan” (sau Futility). Era o poveste despre cum imensa și nescufundabila navă „Titan” se lovește de un aisberg în nordul Atlanticului. Atât Titanicul cât și fictivul Titan nu au avut suficiente bărci de salvare pentru miile de pasageri de la bordul acestora.

18. Brutarul-șef Charles Joughin a înotat timp de două ore în apele înghețate până când a fost salvat. A atribuit supraviețuirea sa cantității generoase de whisky pe care a băut-o înainte ca Titanicul să se scufunde.

19. Titanicul era echipat să transporte 64 de bărci de salvare. A transportat numai 20, iar majoritatea acestora nici nu au fost ocupate la capacitate maximă.

20. După acroșarea masivului aisberg, au trecut 2 ore și 40 de minute până când Titanicul a dispărut de la suprafață.

21. Pe 14 aprilie 1912, operatorii radio ai Titanicului au fost avertizați de șase ori cu privire la gheața în derivă din nordul Atlanticului.

22. Peste 1500 de pasageri au murit în timpul scufundării Titanicului. Numai 306 cadavre au fost găsite.

23. Chiar a fost „mai întâi femeile și copii”. Rata totală de supraviețuire a bărbaților a fost de doar 20%, iar pentru femei și copii a fost de 74%, respectiv 52%.

24. Nava SS Californian se afla la mai puțin de 32 km distanță când Titanicul s-a izbit de aisberg. I-au fost trimise mai multe semnale de ajutor, însă operatorul radio al acesteia se dusese deja la culcare. Singura navă care a răspuns a fost RMS Carpatheia, aflată la 93 km depărtare. Chiar și la viteză maximă, i-a luat patru ore ca să ajungă la pasagerii supraviețuitori ai Titanicului.

sursa: necenzuratmm.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.