Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

27 de ani de la EXECUTAREA lui Nicolae Ceauşescu. Dezvăluiri incredibile ale unui membru a plutonului: „Simt că i-am ajutat”

ceausestii

În decembrie 1989, paraşutistul Ionel Boeru s-a oferit voluntar pentru o misiune misterioasă. Ajuns la Târgovişte, acesta a descoperit că fusese adus pentru execuţia dictatorului român.

De Crăciun, el a asigurat paza la procesul-spectacol melodramatic al cuplului, i-a escortat afară, în timp ce Ceauşescu cânta Internaţionala, iar mai puţin stăpână pe sine soţia sa ţipa expresii obscene la adresa unui sergent batjocoritor, i-a aliniat în faţa unui zid şi i-a mitraliat cu gloanţe de Kalaşnikov.

Totul s-a întâmplat atât de rapid, încât un jurnalist militar care a înregistrat video procesul a apucat să filmeze doar ultima rafală de gloanţe şi cadavrele deja căzute la pământ. Însă aceste câteva secunde i-au umbrit toată viaţa paraşutistului, scrie The Guardian.

Sunt două vieţi pe care le-am curmat. Este mare lucru. În război este ok, însă când omori oameni neînarmaţi este mai greu. Nu aş dori acest lucru nimănui, chiar dacă treaba mea este să omor oameni„, a spus Boeru într-un interviu pentru The Guardian.

Boeru crede că gloanţele sale i-au ucis pe Ceauşeşti, pentru că, atunci când a început să tragă, unul dintre cei trei membri ai plutonului de execuţie a rămas „paralizat” timp de câteva secunde, iar al doilea a uitat să-şi pună arma pe automat, trăgând doar câteva focuri, pe rând.

Cuplul Ceauşescu, „încă foarte îndrăgostit”, a cerut să moară împreună, ca o sfidare faţă de sentinţă, care prevedea execuţia separat. El le-a acordat ultima dorinţă şi se consolează că i-a ucis înainte să-şi piardă controlul.

Atunci în vârstă de 31 de ani, astăzi bunic, căpitanul nu are regrete că a pus capăt definitiv regimului lui Ceauşescu, marcat de frică, sărăcie şi lipsuri.

I-am împuşcat foarte repede, simt că i-am ajutat să moară cu demnitate. Soldaţii plângeau de fericire, oameni despre care anterior ai fi crezut că susţin în întregime regimul izbucneau de emoţie„, a mai spus Boeru în interviul acordat jurnaliştilor britanici.

La zborul înapoi de la locul procesului, elicopterul era înţesat cu procurori, judecători şi gradaţi de rang înalt, comentează publicaţia.

„Nu era loc în elicopter, aşa că Cîrlan a fost nevoit să stea pe cadavre, iar el este cel mai traumatizat. Toată lumea voia să fie în locul nostru atunci. Acum nu mai vrea nimeni”, spune Boeru.

Într-un interviu mai vechi acordat lui Marius Tucă, militarul Ionel Boeru recunoaşte că s-a întrebat dacă va fi în stare să ducă la capăt misiunea dificilă încredinţată, mai ales că, atunci, simţea că Ceauşescu nu are parte de un proces corect.

Să ştii că şi eu m-am gândit dacă sunt în stare, tot timpul, dacă îţi aduci aminte, mă ştergeam de transpiraţie. Asta era, mă gândeam „sunt în stare să fac treaba asta?”. Noi am ştiut că vor fi împuşcaţi înainte de proces, asta este un lucru clar, dar a avut loc un proces despre care nu pot să spun că a fost corect sau incorect, acum pot să spun că a fost incorect, dar atunci a fost foarte corect„, declara Boeru. Citiţi mai mult pe România TV

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.