Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

30 de lucruri pe care trebuie să le faci la peste 30˚C

foto: anamericanhomestead.com

Este perioada zilelor caniculare. Mai jos sunt 30 de sfaturi utile, care vă vor ajuta să evitați neplăcerile și complicațiile provocate de  soarele arzător.

1. Poartă haine lejere, confortabile, din fibre naturale (bumbac, in, mătase), preferabil în nuanţe deschise.
2. Dacă ştii că transpiri abundent, alege bluze cu imprimeu, nu uni, pentru că acestea din urmă scot în evidenţă petele de transpiraţie.
3. Pe caniculă este foarte importantă hidratarea, aşa că bea cât mai multe lichide – apă, ceai neîndulcit sau sucuri naturale. Evită alcoolul, pentru că deshidratează.
4. Nu regla aparatul de aer condiţionat la o temperatură cu mai mult de 5 grade Celsius sub cea ambientală. Dacă sunt 30˚C, setează-l la 25˚C.
5. Dacă n-ai aer condiţionat, foloseşte un ventilator pentru a răcori încăperea în care stai sau lucrezi. Atenţie însă, nu sta în bătaia aerului rece, pentru că te poţi alege cu nevralgii!
6. Înainte de a ieşi din casă, ai grijă să nu-ţi lipsească o pereche de ochelari cu protecţie UV.
7. Ca să nu faci insolaţie, protejează- ţi capul cu o pălărie de soare, o şapcă sau o eşarfă.
8. Dă-te cu o cremă cu factor de protecţie adecvat tipului tău de piele.
9. Evită, pe cât posibil, să ieşi din casă, în perioada cea mai caldă a zilei, între orele 11.00 şi 15.00. Dacă ai de făcut un drum şi nu-l poţi amâna, mergi pe la umbră.
10. Nu consuma băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, cola) sau de zahăr (sucuri carbogazoase), pentru că sunt diuretice şi te deshidratezi.
11. Ţine geamurile aflate pe partea însorită închise şi jaluzelele trase, pentru a împiedica să pătrundă în casă căldura de afară.
12. În timpul verii, umiditatea face ca aerul din locuinţă să fie şi mai fierbinte. Pentru a menţine o temperatură plăcută în casă, cea mai simplă metodă este să cumperi un dezumidificator.
13. Fă duşuri dese, cu apă călduţă. Pentru a te răcori, stropeşte- te din când în când cu apă la temperatura camerei.
14. Foloseşte geluri de duş şi şampoane pe bază de mentă, care te vor ajuta să te răcoreşti.
15. Evită efortul excesiv, mai ales dacă acesta are loc în aer liber. Dacă faci sport, este bine să-l practici seara.
16. Când eşti la volan, ţine geamul maşinii deschis sau aerul condiţionat pornit pentru a evita moleşeala.
17. Foloseşte cât mai puţin aragazul şi aparatura electrocasnică! Utilizarea acestora va creşte şi mai mult temperatura din casă.
18. Nu lăsa copiii sau animalele închise în maşină! Chiar şi în zilele mai răcoroase, aerul poate deveni irespirabil în interiorul autovehiculului, din cauza soarelui.
19. Renunţă la parfumurile tari şi alege-le pe cele cu arome florale sau fructate.
20. Poartă încălţăminte comodă şi deschisă, ca să respire piciorul. Nişte sandale joase, fără toc, ar fi ideale. În cazul bărbaţilor, pantofii din piele trebuie înlocuiţi cu unii din pânză sau care au decupaje.
21. Pentru a-ţi răcori faţa, foloseşte spray cu apă termală.
22. Ia la tine un evantai sau un carneţel pe care să-l poţi folosi pe post de evantai.
23. Nu te enerva! Temperaturile ridicate sunt un stres suplimentar la care organismul trebuie să facă faţă.
24. Odihneşte-te zilnic timp de o oră, dacă e posibil, după masa de prânz, dar fără să dormi. Somnul într- o căldură sufocantă îţi face mai mult rău decât bine.
25. Spală-te des pe mâini! Riscul contaminării cu microbi şi al îmbolnăvirii e mai mare vara.
26. Consumă apă numai din surse sigure, autorizate sanitar sau verificate din punct de vedere al potabilităţii.
27. Schimbă de câteva ori pe zi apa de băut a animalelor. Şi ele trebuie să se hidrateze.
28. Răcoreştete o dată pe zi cu o îngheţată, iar dacă nu vrei să te îngraşi, bea o limonadă cu frunze de mentă.
29. Dacă mergi mult prin soare, nu-ţi da pe faţă cu farduri sau cu fond de ten, pentru că te poţi alege cu arsuri şi cu iritaţii.
30. Hidratează pielea cu cremă după fiecare duş, dar nu te expune imediat la soare. Aşteaptă 30 de minute, ca să aibă timp să intre în piele.
Dacă nu bei de la robinet şi preferi să-ţi astâmperi setea cu o apă minerală, alege una plată, nu carbogazoasă. Apa plată conţine magneziu şi calciu şi are proprietăţi terapeutice în tulburările digestive, respiratorii şi renale şi în problemele legate de asimilarea calciului. Spre deosebire de aceasta, apa carbogazoasă le poate provoca balonare şi crampe celor cu probleme digestive.

sursa: toataromania.forumhit.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.