Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

7 beneficii ale consumului de Whisky pentru organism

scuza-excelenta-pentru-un-pahar-de-tarie-3-motive-bune-ca-sa-bei-whiskey_size1

Nu este bine să consumăm în exces băuturi alcoolice, însă unele dintre ele sunt recomandate pentru că aduc beneficii în ceea ce priveşte sănătatea noastră. Este şi cazul consumului de Whisky.

Consumat cu moderaţie, whisky-ul poate aduce următoarele beneficii sănătăţii tale:

1. Ajută la memorie – în whisky se găsesc antioxidanţi care îmbunătăţesc sănătatea creierului şi ajută la o mai bună circulaţie a sângelui. Astfel, şi memoria devine mult mai bună. În plus, scotch-ul conţine şi etanol, despre care cercetătorii spun că joacă un rol important în aducerea aminte a unor date specifice şi în plasticitatea sinaptică.

2. Reduce riscul atacurilor cerebrale – consumul de whisky opreşte colesterolul să se depună în sistemul cardiovascular şi îndepărtează excesul de colesterol din organism, iar pereţii arterelor devin relaxaţi, reducându-se astfel riscul producerii accidentelor vasculare.

3. Reduce riscul îmbolnăvirii de cancer – whisky-ul conţine acid elagic, un acid care împiedică moleculele din ADN să intre în contact cu diferiţi compuşi cancerigeni, cum ar fi nitrosamine şi hidrocarburi policiclice. Protejează organismul şi împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.

4. Ajută la digestie – whisky-ul are un rol important în procesul de digestie al organismului uman. În trecut, whisky-ul era consumat după o masă copioasă, ajutând corpul să se relaxeze. Este folosit şi în curele de slăbire, în măsura în care reduce pofta de mâncare şi ne împiedică să mâncăm prea mult. Consumul de whisky calmează durerile de stomac şi previne o eventuală indigestie după consumarea unui desert foarte dulce.

5. Benefic în cura de slăbire – datorită compoziţiei acestei băuturi din cereale, ajută la inhibarea poftei de mâncare. Nu conţine prea multe calorii, iar cantitatea de grăsimi şi de colesterol este zero.

6. Întăreşte sistemul imunitar – Antioxidanţii şi vitaminele din compoziţia acestei băuturi ajută la stimularea sistemului imunitar, ceea ce ajută în lupta cu răceala, bolile de sezon, infecţii şi alte afecţiuni.

7. Controlează nivelul de zahăr – chiar dacă nu este recomandat în cazul persoanelor diabetice, whisky-ul ajută la reglarea producţiei de insulină din pancreas. Această băutură reduce riscul îmbolnăvirii de diabet cu 30-40%.

sursaGândul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.