Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

A fost redescoperit satelitul IMAGE, pierdut în spațiu cu 13 ani în urmă

foto: SpaceRef

NASA a redescoperit un satelit pe care l-a pierdut în spațiu în urmă cu 13 ani. IMAGE a fost lansat în anul 2000, pentru a crea primele imagini complete ale plasmei atmosferice. Acesta și-a încheiat prima misiune în 2002, dar nu a reușit să restabilească contactul odată cu trecerea sa pe lângă Pământ, în 2005, informează Engadget, potrivit hotnews.ro.

Cercetătorii sperau ca eclipsa din 2007 să determine repornirea mecanismului, dar când acest lucru nu s-a întâmplat, misiunea a fost declarată încheiată, scrie  publika.md.

Era de așteptat ca satelitul IMAGE (Imager for Magnetopause to Aurora Global Exploration) să-și petreacă restul zilelor plutind în spațiu, însă acesta a fost detectat de un astronom amator la începutul lunii ianuarie.

Confirmarea identității satelitului de către NASA a durat câteva săptămâni, ea fiind îngreunată de faptul că ca sistemul de operare și părțile componente ale dispozitivului nu mai există astăzi.

Cercetătorii de la laboratorul de fizică aplicată de la Johns Hopkins au colectat datele telemetrice ale satelitului, confirmând identitatea sa.

Echipa va petrece următoarele săptămâni analizând datele procurate de pe satelit, pentru a afla mai multe informații legate de starea navei spațiale și referitor la călătoria sa în spațiu, de-a lungul acestor ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.