A fost redescoperit satelitul IMAGE, pierdut în spațiu cu 13 ani în urmă

foto: SpaceRef

NASA a redescoperit un satelit pe care l-a pierdut în spațiu în urmă cu 13 ani. IMAGE a fost lansat în anul 2000, pentru a crea primele imagini complete ale plasmei atmosferice. Acesta și-a încheiat prima misiune în 2002, dar nu a reușit să restabilească contactul odată cu trecerea sa pe lângă Pământ, în 2005, informează Engadget, potrivit hotnews.ro.

Cercetătorii sperau ca eclipsa din 2007 să determine repornirea mecanismului, dar când acest lucru nu s-a întâmplat, misiunea a fost declarată încheiată, scrie  publika.md.

Era de așteptat ca satelitul IMAGE (Imager for Magnetopause to Aurora Global Exploration) să-și petreacă restul zilelor plutind în spațiu, însă acesta a fost detectat de un astronom amator la începutul lunii ianuarie.

Confirmarea identității satelitului de către NASA a durat câteva săptămâni, ea fiind îngreunată de faptul că ca sistemul de operare și părțile componente ale dispozitivului nu mai există astăzi.

Cercetătorii de la laboratorul de fizică aplicată de la Johns Hopkins au colectat datele telemetrice ale satelitului, confirmând identitatea sa.

Echipa va petrece următoarele săptămâni analizând datele procurate de pe satelit, pentru a afla mai multe informații legate de starea navei spațiale și referitor la călătoria sa în spațiu, de-a lungul acestor ani.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *