Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Aceste ”JOCURI” pe hartă ar trebui să ne pună pe gânduri? FANTEZIILE geopolitice ale rușilor- EUROPA 2035

europa2035

„Fanteziile Kremlinului” este numele unui articol publicat în Huffington Post care prezintă o serie de hărţi apărute în presa din Rusia ce au ca subiect felul în care va arăta geopolitic Europa în anul 2035.

Hărţile au apărut în tabloidul Express Gazeta.

„Ce vise mai trec prin mintea noului ţar?”, se întreabă autorul articolului, Joseph V. Micallef, istoric militar. În lumina proaspăt consumatului BREXIT, acesta readuce în discuţie nişte hărţi care în 2012, anul publicării lor în presă, au trecut aproape neobservate în mass-media vest-europeană.

Jurnaliştii ruşi pretindeau că hărţile aveau la bază informaţii secrete marca CIA şi din „cuita cu mistere” a altor agenţii de profil.

Astfel, cu doi ani înainte de anexarea Peninsulei Crimeea, acest obiectiv este menţionat în hărţi ca teritoriu rusesc, Donbas-ul apare încorporat în Federaţia Rusă, aceeaşi soartă fiindu-i rezervată şi întregii coaste de la Marea Neagră a Ucrainei, de la Râul Don şi până în Republica Moldova.

De asemenea, în aceste hărţi Federaţia Rusă pare a fi înghiţit statele baltice, iar România şi Republica Moldova apar ca fiind reunificate, însă fără regiunea transnistreană, în timp ce Ungaria a amputat vestul României.

Legat de BREXIT, Scoţia apare ca o „naţiune separată, independentă”, iar Marea Britanie a fost redusă la „graniţele de secol XIII”, alcătuită doar din Anglia şi Ţara Galilor.

„Dar restul Europei? Potrivit Express Gazeta, în 2035 Europa este un continent în haos. Curente separatiste puternice, mânate de sentimente naţionaliste, au demontat semnificativ secole de construcţie europeană, lăsând multe ţări în limite teritoriale mai mici decât cele actuale”, mai notează Micallef în materialul său.

sursa: Infoprut.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.