Acestea sunt considerate cele mai terifiante meserii din lume

foto: Everett Herald

Credeai că meseria ta e nasoala, plictisitoare, repetitivă, prost plătită, lipsită de motivaţie? Zi merci că nu rişti să mori în fiecare secundă când eşti la job. Ştim cu toţii că fiecare meserie are riscurile sale, dar unii chiar îşi riscă pielea, la propriu, susține site-ul românesc Urbology, citat de rasputin.md. Am ales pentru azi doar cinci dintre meseriile care îţi dau fiori şi asta numai dacă priveşti fotografiile.

5. ALPINIST URBAN

Alpinism urban la 1.000 de metri înălţime, cu elemente de siguranţă minime, totul de dragul muncii, nu este foarte uşor. Dacă mai escaladezi şi o conductă de apă, vei înţelege că riscul e o chestie banală pentru oamenii ăştia. Potrivit unui sondaj, acest job are rata de decese foarte ridicată.

4. CORESPONDENT DE RĂZBOI

Dacă ar fi să facem o analiză, pe timp de pace au murit mai mulţi corespondeţi decât în al doilea Război Mondial. Jurnaliştii aflaţi în prima linie pentru a transmite cele mai noi relatări au devenit ţinte pentru taberele combatante. Ei sunt trecuţi la victime colaterale. Condiţiile de multe ori sunt terifiante. Pe lângă ei zboară gloanţe, obuze, rachete, iar lunetiştii îşi mai reglează tirul cu ţinte vii.

3. SUPRAVEGHEATOR LA MORGĂ

Pentru aceşti oameni, ziua este mereu la fel. Întunecată şi rece, asta pentru că lucrează la morgă. Unii mai prind şi ture de noapte. E ciudat să fii într-o cameră cu atâţia oameni şi nimeni să nu discute cu tine.

2. PILOŢII CARE MONITORIZEAZĂ URAGANELE

Dacă vrei senzaţii tari, nu te urci într-un avion de vânătoare. Poate doar ca pilot de încercare să ai parte de mai multe emoţii şi temeri. Totuşi, NASA a mai pus în nomenclatorul meseriilor un job la care nu toată lumea râvneşte. Pilot pe avioanele care monitorizează din aer uraganele. Iniţial s-au folosit dronele, dar de multe ori acestea erau distruse şi nu mai ofereau informaţiile de care aveau nevoie specialiştii. Aceşti piloţi îşi spun rugăciunea înaintea fiecărei decolări.

1. GENIST

Meseria presupune dezamorsarea de bombe sau alte obiecte care produc explozii şi pun sute sau mii de vieţi în pericol. Ei poartă costume la muncă, dar nu sunt în tendinţe şi nici nu pot fi trecute la ţinute business. Costumele geniştilor sunt printre cele mai scumpe din lume. Îi protejează până la un anumit punct. Se spune că în ele te uzi instantaneu. Poate fi de la frică sau de la transpiraţie. Nu prea sunt acceptaţi daltoniştii, nu de alta, dar e bine să ştii care e firul verde sau roşu atunci când îl tai. Şi ai doar o singură încercare.

foto: Daily Mail

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *