Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Acestea sunt produse ce conțin mai mult calciu decît lactatele

Продукты, которые содержат кальция в разы больше, чем молочные!Продукты, которые содержат кальция в разы больше, чем молочные!

Majoritatea oamenilor cred că fără produse lactate ei nu vor obține suficient calciu. Însă…

În pofida faptului că produsele lactate sînt cea mai bogată sursă de calciu, nu aveți nevoie de lactate, pentru a obține o cantitate suficientă de calciu pentru organism.

Există diferite surse nelactate de calciu, așa ca sardinele, migdalele și verdeața (salată, spanac, cale și rucola).

Una dintre cele mai bogate și mai folositoare surse de calciu printre acestea este tahini.

Avantajele alimentare ale tahini.

Tahini se produce din semințele din susan și conține o concentrație înaltă de calciu. În realitate, tahini vă va oferi mai mult calciu decît un pahar cu lapte!

Doar 35 de grame de acest produs ne oferă 35 la sută din necesarul de calciu. Este o sursă minunată de vitamine din grupul B și vitamina E, precum și minerale ca fierul, lecitina, fosfor, potasiu li magneziu.

Cea mai bună noutate despre tahini constă în faptul că datorită conținutului alcalin înalt substanțele ei nutritive se asimilează ușor de organism.

Tahini propune un spectru larg de avantaje pentru sănătate așa a reducerea tensiunii arteriale, ameliorarea somnului, evitarea spasmelor căilor respiratorii în caz de astm, reducerea simptomelor SPM, reducerea nivelului de colesterol, prevenirea acceselor de migrenă, osteoporozei etc.

Tahini este un ingredient universal, ce poate fi întrebuințat prin diferite metode.

Ele mai multe tipuri de tahini comercializate în magazine se prepară din semințe de susan. Dar ele pot conține adaosuri chimice. Puteți pregăti tahini și în condiții casnice și veți obține un produs alimentar calitativ, ce aduce beneficii pentru sănătate.

Ingrediente:

300-400 grame de semințe de susan

3-4 linguri de ulei neutru, ca el din susan sau de măsline.

Sare pe vîrf de cuțit

Mod de preparare:

Semințele de susan se spală și se usucă în aer liber sau în cuptor la temperatură joasă (50=70 C) timp de 3-5 minute sau pe tigaie la foc mic. Susanul nu se prăjește pînă la culoarea galbenă sau maro, deoarece își va pierde proprietățile benefice.

Lăsați semințele să se răcească aruncați-le în blende sau robotul de bucătărie. Mărunțiți semințele pînă la o stare omogenă.

Adăugați 3-4 linguri de ulei (de măsline sau de susan) și amestecați din nou.

Adăugați sare, dacă e necesar.

sursa: ecology.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.