ADEVĂRATELE motive pentru care Preşedintele a respins-o pe Sevil Shhaideh

motivul-pentru-care-pre-edintele-a-respins-o-pe-sevil-shhaideh-1

Preşedintele Klaus Iohannis a respins varianta Sevil Shhaideh, propusă iniţial premier de PSD, din raţiuni mai degrabă geostrategice, dar şi din cauza unor posibile efecte în relaţia cu Siria şi cu Statele Unite ale Americii, susţin surse politice.

„Preşedintele le-a trimis liderilor PSD şi ALDE scrisori prin care îi anunţa de decizia luată (cu privire la refuzul propunerii lui Sevil Shhaideh – n.r.). Scrisorile au fost semnate de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi au ajuns la destinaţie simultan cu anunţul preşedintelui”, au mai spus aceleaşi surse. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară că nu vede nicio piedică pentru ca Sevil Shhaideh să facă parte din viitorul guvern, el avertizându-i pe social-democraţi că nu este obligatoriu ca potenţialii miniştri din Cabinetul Shhaideh să se regăsească în Cabinetul Grindeanu.

”Nu văd nicio piedică”, a spus el la Antena 3, întrebat dacă, ”linşată fiind”, Sevil Shhaideh mai poate face parte din viitorul Cabinet. Liderul PSD a menţionat că a avut o discuţie cu Sevil Shhaideh bazându-se pe telefonul primit de la preşedintele Klaus Iohannis că o va numi, dar şi alte ”discuţii informale” cu cei pe care el şi Shhaideh îi vedeau miniştri. ”A fost o formulă guvernamentală. Nu este obligatoriu să fie păstrată în varianta Sorin Grindeanu prim-ministru. Asta ca să se ştie”, a fost mesajul lui Dragnea pentru social-democraţi. Liderul PSD nu a vrut să spună dacă printre miniştri vor fi persoane care nu sunt din PSD sau ALDE, scrie ziuanews.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *