Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

Află ce se întâmplă în corpul tău atunci când te îmbeți! Iată procesele care au loc pas cu pas

individ beat

Cantitatile de alcool ce nu pot fi absorbite de stomac intra in sange, astfel ca se instaleaza starea de ebrietate. Sistemul circulator isi incheie circuitul intr-un timp scurt, astfel ca te poti imbata uneori cat ai zice peste.

Alcoolemia se refera la cantitatea de alcool care se intoarce inapoi in plamani, pentru ca mai apoi sa ia calea sangelui.

Ficatul incearca sa neutralizeze alcoolul intrat in sange. Viteza acestui proces de detoxifiere depinde de tipul de alcool consumat, si de cate feluri de bauturi pe care le amesteci.

Pe durata procesului de neutralizare a alcoolului, ficatul produce acetaldehida, aceasta substanta fiind principala cauza a aparitiei starii de mahmureala. Acetaldehida este o substanta toxica cu o compozitie asemanatoare cu cea a otetului.

Rinichii sprijina ficatul pe timpul procesului de detoxifiere, acesta fiind motivul pentru care simti nevoia sa urinezi mai des atunci cand consumi alcool.

Consumul de alcool duce la o deshidratare accentuata a corpului. Daca nu consumi si suficienta apa atunci cand bei alcool, pur si simplu n-ai cum sa eviti durerile de cap de a doua zi. Potrivit cercetatorilor, alcoolul afecteaza inclusiv creierul.

Alcoolul formeaza legaturi cu neurotransmitatorii implicati in gestionarea emotiilor constiente si inconstiente, a actiunilor si a activitatilor motorii.

Efectele consumului de alcool incetinesc si functia cortexului cerebral, pozitionat in partea frontala a creierului. Ca urmare, abilitatile cerebrale de prelucrare a informatiilor primite de la organele de vaz, auz si alte organe senzoriale sunt incetinite in mod semnificativ.

Hipotalamusul si glanda pituitara sufera si ele o incetinire a timpului de raspuns, fapt care se rasfrange la nivel hormonal.

In plus, incetinesc si functia cardiaca, functia de termoreglare a corpului, si chiar functia respiratorie.

Faptul ca ti se face adeseori foame atunci cand esti in stare de ebrietate se datoreaza nevoii crescute de carbohidrati pe care corpul ti-o indica pentru a compensa nivelurile scazute de energie.

Articol relatat de portalul viatasisanatate.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.