Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Ai probleme cu moliile? E momentul să scapi de ele natural și rapid

foto: PestControl Expert

De cele mai multe ori, chiar tu aduci moliile in casa. Alimentele uscate pot contine oua, larve sau molii adulte in pungile si cutiile inchise. Cel mai des, moliile pot fi gasite in faina , paste fainoase , cereale, fasole, condimente, biscuiti si fursecuri. Moliile nu se indeparteaza mult de sursa de mancare, astfel ca pot fi gasite in dulapurile din bucatarie sau in camara.

Mancarea pentru animale este supusa unor controale sanitar-veterinare mai putin stricte, deci riscul de a cumpara mancare infestat cu molii este si mai mare, in special in cazul mancarii pentru pasari. Pentru a scadea riscul unei infestari, pastreaza mancarea uscata pentru animale intr-un spatiu separat de alimentele din bucatarie si camara.

Însă, întotdeauna bunicile noastre au găsit metode pentru ca orice cămară în care depozităm produse alimentare să aibă o viață mai bună, iar sănătatea să nu ne fie pusă în pericol.

Iată câteva sfaturi pentru a scăpa definitiv de aceste insecte dăunătoare:

Folosiți cuișoarele

Așezați în dulapurile din bucătărie cupe/cești cu cuișoare, pentru că moliile de alimente nu suportă mirosul puternic care se degajă.
Schimbați-le în momentul când mirosul a dispărut.

Oțetul alb

Dezinfectați dulapurile cu ajutorul oțetului alb. Turnați 300 ml de oțet alb și 200 ml de apă într-un pulverizator. Metoda va elimina moliile și le va îndepărta complet din casă.

Reluați tehnica în fiecare săptămână până la dispariția completă a larvelor de molii.

Soluții practice

De la bunica știm că cea mai eficientă otravă împotriva moliilor este naftalina. Dar aceasta miroase urât, este deosebit de toxică și nu trebuie să ajungă la îndemâna copiilor. În plus, praful de naftalină decolorează țesăturile, dacă este presărat direct pe haine. Astăzi, naftalina nu mai este recomandată decât în cazul în care sunt prea multe molii și nu reușești să scapi de ele cu soluții mai puțin periculoase.

De asemenea, insecticidele special concepute împotriva moliilor sunt eficiente, dar nu este recomandat să le folosești prea des, mai ales într-o casă cu copii. Mult mai sigure și la fel de eficiente sunt plantele aromatice, cu un parfum persistent, pe care moliile nu le suportă, precum levănțica, rozmarinul, menta sau piperul. Pune frunze uscate din aceste plante sau boabe de piper proaspete în săculeți din material subțire și pune-le printre haine. Combinația lor are un efect și mai puternic, iar dulapurile tale vor căpăta un parfum delicat și deosebit.

Cedrul, cel mai bun antidot pentru molii

Aroma de cedru este cea mai bună armă împotriva moliilor. Fie că folosești ulei volatil de cedru sau doar muguri și frunze uscate, parfumul persistent al acestui conifer omoară moliile și larvele acestora. Împreună cu frunzele de cedru, poți folosi ace de pin și de brad, să obții o aromă mai puternică și mai eficientă.

Frunzele de dafin

Presărați frunze de dafin în dulap, mirosul va izgoni rapid moliile. Mai multe pe observator.news

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.