Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

ANUNȚ IMPORTANT: ”Pierdut armă atomică de 250 kilotone!” SUA a pierdut 8 bombe atomice în perioada Războiului Rece

bomba-nucleara

Marina canadiană investighează dacă un obiect misterios descoperit de către un scafandru este o bombă nucleară pierdută de SUA după ce avionul care o purta s-a prăbușit în Oceanul Pacific în largul coastelor statului Columbia Britanică la începutul Războiului Rece, scrie CBC.ca.

Sean Smyrichinsky a descoperit obiectul misterios în timpul unei scufundări recente lângă Insula Banks. ”M-am depărtat puțin de barca mea și am descoperit ceva ce nu am văzut până atunci”, spune el. ”Arăta ca o chiflă tăiată pe jumătate şi în jurul căreia erau nişte bile atașate în ea”, a spus el.

Când s-a întors la navă a încercat să descrie obiectul echipajului. ”Când am ieşit la suprafaţă, le-am spus celor din echipajul meu «Doamne, am găsit un OZN!» Am găsit cel mai ciudat obiect pe care l-am văzut vreodată”, a declarat el.

Ulterior, el a început să întrebe în zonă despre ce ar putea fi vorba și așa a ieșit la iveală povestea avionului Convair B-36B, un bombardier intercontinental american care s-a prăbușit în dreptul coastelor statului canadian Columbia Britanică în 1950.

Istoricul Dirk Septer a scris într-o carte apărută în acest an povestea zborului respectiv. Potrivit acestuia. În data de 13 februarie 1950, trei motoare ale avionului B-36 au luat foc deasupra coastei de nord-est a Canadei. Echipajul s-a catapultat, iar avionul s-a prăbușit undeva în Oceanul Pacific. Aproape patru ani mai târziu a fost găsită epava, dar într-o zonă aflată în direcția opusă de zbor a avionului. După ani de tăcere, Statele Unite au admis în sfârșit că au pierdut o bombă nucleară. Acesta a fost primul incident ”Broken Arrow” (Săgeată frântă – n.r.), numele de cod dat pentru accidente care implicau arme nucleare. Însă nu se știa soarta acesteia, dacă a fost lansată sau a fost distrusă în accidentul aviatic.

Smyrichinsky a căutat imagini pe Google și a constatat că imaginile bombei sunt foarte asemănătoare cu obiectul găsit de el. Numai că bombardierul a fost găsit la 80 de kilometri spre sud față de locul unde a fost localizat obiectul.

Maiorul Major Steve Neta din cadrul Forțelor Armate Canadiene spune că locul coincide cu cel al prăbușirii din 1950.Marina intenţionează să trimită HMCS Yellowknife, o navă de apărare a coastei, în a treia săptămână a lui noiembrie, să efectueze o investigaţie. Iar militarii îl vor lua pe Smyrichinsky cu ei, pentru ca să le arate locul respectiv.

Nava va aduce cu ea un mic vehicul acţionat de la distanţă (ROV) care poate fotografia şi filma obiecte de pe fundul oceanului.

Totuși, Neta spune că înregistrările din arhive arată că obiectul ar fi o capsulă falsă, astfel că riscul de a da peste o bombă nucleară este mic. Totuși, autoritățile doresc să investigheze obiectul.

Această bombă face parte din grupul celor 8 bombe atomice pierdute de SUA în perioada Războiului Rece.

sursa: vocea.biz

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.