Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Anunţul făcut în această seară de NATO! Ce se întâmplă cu România!

Statele membre ale NATO, inclusiv România, au decis miercuri seara la Bruxelles, sa adere oficial la coalitia internationala condusa de SUA contra gruparii jihadiste Statul Islamic, relateaza AFP si DPA, care citeaza surse diplomatice.

Decizia in acest sens este de asteptat sa fie anuntata in mod oficial la reuniunea de joi a liderilor Aliantei Nord-Atlantice de la Bruxelles, prima la care participa presedintele american Donald Trump, care a ajuns miercuri dupa-amiaza in capitala belgiana.

Acest gest, menit sa-i faca pe plac presedintelui Trump, care a cerut in mod repetat sporirea angajamentului NATO in lupta impotriva terorismului, reprezinta totodata o decizie politica, intrucat toate cele 28 de state membre ale Aliantei fac deja parte in mod individual din coalitia impotriva SI, iar NATO contribuie deja la lupta antiterorista prin schimbul de informatii si instruirea fortelor locale din Irak si Afganistan.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat anterior ca „nu au existat deloc discutii privind angajarea Aliantei intr-un rol combatant”, in cazul in care se va alatura oficial coalitiei. in cadrul unei conferinte de presa miercuri la Bruxelles, el a afirmat ca NATO trebuie sa faca mai mult in lupta impotriva terorismului dupa atacul de la Manchester, dar a recunoscut ca nu este sigur daca Alianta Nord-Atlantica se va alatura coalitiei internationale care lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, asa cum doreste Washingtonul.

Atentatul comis luni seara la iesirea de la un concert de muzica pop din Manchester, in care au fost ucise 22 de persoane si ranite alte 59, intre care numerosi copii, „va fi un subiect abordat de catre toti liderii intr-un fel sau altul” in cadrul reuniunii de joi de la noul sediu al NATO de la Bruxelles, a mai spus Stoltenberg.

Presedintele american Donald Trump, care s-a aratat foarte critic la adresa Aliantei, ar urma sa pledeze la summit ca NATO sa faca mai mult impotriva terorismului si ca europenii sa aloce mai multe fonduri in domeniul apararii. Statele Unite, care conduc coalitia internationala din 2014 ce actioneaza impotriva SI in Irak si Siria, cer de peste un an ca NATO sa devina membru cu drepturi depline al acestei coalitii.

Sursa: caplimpede.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.