Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Aplică strategia insectelor, pentru a trece de greutățile vieții

Natura găseşte cele mai simple şi mai ingenioase soluţii pentru problemele dificile, aşa că a reprezentat mereu o sursă de inspiraţie pentru om în elaborarea de planuri, strategii şi proiecte. Astăzi ne vom concentra atenţia asupra lumii insectelor.

Insectele au mai multe perspective unice asupra rezolvării problemelor. Nu numai că multe dintre strategiile lor sunt diferite de ale oamenilor, dar între diferitele specii există diferenţe spectaculoase. Împrumutaţi una dintre ele. Imitaţi strategia ultimei insecte pe care aţi văzut-o.

Musca

Vă amintiţi cum zbura musca pe care aţi văzut-o ultima dată? Bâzâind, urmând nişte trasee aparent la întâmplare. Se mişca repede şi acoperea un spaţiu mare până găsea ceva interesant. Apoi cobora şi revenea mereu. Dacă o alungaţi, făcea un cerc mai mare şi venea înapoi.

Gândiţi şi acţionaţi la fel ca o muscă. Încercaţi să introduceţi elemente aleatorii în căutarea de noi oportunităţi pe care să le exploataţi. „Daţi târcoale” unui spaţiu mai mare. Depăşiţi obstacolele încercând mai multe unghiuri de atac. Nu renunţaţi uşor. Desfăşuraţi-vă investigaţiile mult în afara teritoriului dumneavoastră obişnuit. Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla ar fi să ajungeţi să apreciaţi mai bine poziţia în care vă aflaţi acum.

Dacă ultima insectă pe care aţi văzut-o a fost o muscă şi problema dumneavoastră ar fi încheierea unui acord de achiziţie dificil, ce strategii inspirate de muscă aţi putea adopta? Poate aţi încerca să evaluaţi rapid o serie de alte variante. Stabiliţi ce aţi putea face dacă afacerea curentă dă greş. Chiar dacă reveniţi până la urmă la achiziţia iniţială, explorările făcute vă vor oferi idei valoroase despre valoarea achiziţiei şi strategia de aplicat.

Păianjenul

Majoritatea păianjenilor sunt foarte diferiţi de muşte. Ei îşi ţes pânze pentru a prinde următoarea hrană care le ajunge în preajmă. Pânzele sunt plasate şi ţesute cu grijă. Apoi, după ce pregătirile sunt gata, păianjenii aşteaptă.

Încercaţi să gândiţi ca un păianjen. Anticipaţi oportunităţile care vă vor apărea în preajmă. Pregătiţi-vă cu atenţie, astfel încât atunci când şansa cea mare apare, să o puteţi înhăţa, să o ţineţi bine şi să profitaţi de ea. Gândiţi-vă la locul în care ar trebui să vă aflaţi. Întindeţi-vă plasa. Spuneţi-le oamenilor potriviţi despre interesele dumneavoastră. Puneţi-vă prietenii să fie atenţi la oportunitatea care s-ar putea ivi. Fiţi gata să faceţi mişcarea decisivă. Pregătirea creează oportunitatea. Un CV actualizat, o sursă de finanţare pregătită, sau o utilare corespunzătoare ar putea preveni pierderea unei oportunităţi.

Dacă problema dumneavoastră este tot o achiziţie dificilă, dar ultima insectă pe care aţi văzut-o a fost un păianjen, atunci gândiţi-vă cum v-aţi putea pregăti mai bine pentru a efectua o achiziţie cu următoarea ocazie. Îmbunătăţiţi-vă resursele financiare. Stabiliţi jucătorii cheie ai unei echipe gata de lucru. În cadrul organizaţiei dumneavoastră, ajungeţi la un consens asupra candidaţilor şi strategiilor. Apoi, când sunteţi mai bine pregătit, trebuie doar să aşteptaţi ocazia favorabilă. S-ar putea să prindeţi în plasă chiar obiectivul pe care l-aţi avut iniţial.

Furnica

O furnică singură nu este o vieţuitoare formidabilă. Dar furnicile nu trăiesc singure, ci în grupuri mari şi puternice. Ele îşi fac simţită prezenţa în număr inimaginabil de mare, ocupând porţiuni mari de teren în păduri şi câmpii.

Gândiţi ca o furnică. N-o să faceţi toate lucrurile de unul singur. Veţi avea nevoie de o armată de ajutoare care să se străduiască pentru acelaşi obiectiv. Gândiţi-vă cum atingerea obiectivelor dumneavoastră le poate aduce beneficii şi altora. Persoanele din organizaţia, profesia, vecinătatea sau familia dumneavoastră îşi doresc multe lucruri pe care le doriţi şi dumneavoastră. Ar trebui să lucraţi împreună.

Faceţi o listă cu oamenii sau grupurile care ar profita de pe urma atingerii aceloraşi obiective. Stabiliţi cum i-aţi putea motiva să v-ajute.

Imaginaţi-vă că ar trebui să achiziţionaţi o afacere, iar ultima dată aţi văzut o furnică. Gândind ca o furnică, veţi putea obţine ajutor din afară pentru a putea face achiziţia. Cine ar vrea să aibă acele părţi ale afacerii care pe dumneavoastră nu vă interesează? Cine din afacerea vizată ar putea fi de partea dumneavoastră? Înşiraţi-i pe toţi cei care ar putea beneficia de pe urma afacerii, pentru a obţine ajutor din partea lor.

sursa: secretele.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.