Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Arca lui Noe în America. Este cea mai mare clădire de lemn din Statele Unite

arca lui Noe

În Kentucky (SUA), în orașul Williamstown, s­-a construit o replica din lemn a Arcei lui Noe. Vasul, cu înălțimea unei case cu 8 etaje, 155 de metri lungime și 26 de metri lățime, va fi atracția principală a parcului tematic creștin dedicat creației lumii, potrivit World Religion News.

Creatorul principal, al parcului tematic din centrul Kentucky, este un creaționist, Jimmy Ham, care susține că nava va fi „replica cea mai exactă a Arcei lui Noe, din intreaga lume”. Dorința pastrarii unei acurateți absolute nu este surprinzătoare, deoarece creaționiștii interpreteaza cu precizie literală și meticuloasa fiecare cuvânt din Facere, inclusiv povestea crearii pământului de Dumnezeu în 6 zile și 6 nopți.

În același timp, ei resping dovezile științifice că Pământul ar avea o vârstă de aproximativ 4,5 miliarde de ani. Muzeul „Întâlnirea cu Arca” se deschide astazi, 7 iulie 2016. Vizitatorii vor putea avea acces, de acum, in Arca lui Noe, a cărei construire a început în februarie 2014.

Arca este cea mai mare clădire de lemn din Statele Unite, și va găzdui o expoziție despre lumea de dinainte de Potop, aflandu­se aici animalele salvate de Noe și descrise în Biblie. Pe Arca, va exista, de asemenea, un restaurant, în care se planuieste gatirea unor mancaruri după rețete vechi.

Autoritățile din Kentucky au alocat deja în susținerea proiectului suma de 18 milioane de dolari, declarand în mod expres că fondurile alocate nu sunt în favoarea vreunei religii, ci pentru a sprijini dezvoltarea economică a orașului Williamson, noul parc astepandu­se sa atraga aproximativ 1,5­2 milioane de vizitatori, anual.

Proiectul s­a confruntat, deja, cu ostilitati din partea ateilor militanți locali, care susțin că proiectul de construire si sprijinirea acestuia de catre guvern încalcă principiul separării Bisericii de stat. Locul in care se desfasurau lucrarile a fost vizitat recent de fostul Presedinte american Jimmy Carter.

Carter a remarcat cu entuziasm că a văzut, pe Arca, „cele mai uimitoare capodopere lucrate din lemn, neintalnite nicaieri, vreodata”. Oponenților nu le­au placut nici condițiile de angajare in „flota crestina”, impuse lucratorilor pe Arca lui Noe. Angajații trebuie să semneze documentul „Crezul”, care stabilește principiile de bază ale Credinței Creștine, inclusiv atitudinea față de faptul ca „uniunea dintre un bărbat și o femeie, este o legatura prin Taina Căsătoriei”.

Un angajat al parcului, conform acestui document, trebuie, totodata, „sa­L accepte pe Iisus Hristos ca Mântuitor al sau, si sa accepte ca cei care nu cred în Hristos sunt sortiti suferinței vesnice, în timp ce aceia care cred în El isi vor găsi viața veșnică în Dumnezeu”. Jimmy Ham, creatorul proiectului, recunoaște că aceste condiții nu le permit evreilor, musulmanilor și membrilor altor religii sa lucreze în noul parc tematic creștin.

sursa: lonews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.