ATENȚIE! Aceasta este o nouă metodă utilizată de hackeri, pentru a vă ”sparge” calculatorul

Hackerii pot sparge computere a milioane de utilizatori din cauza unor vulnerabilități în cele mai populare playere video, anunță site-ul Check Point, specializat în probleme de securitate cibernetică.

Specialiștii Check Point au descoperit că hackerii au reușit să infecteze cu viruși fișiere de subtitrare, care sunt descărcate de utilizatori prin intermediul playerului atunci când vizionează un film. Subtitrele încărcate permit răufăcătorilor să obțină acces la informațiile personale ale utilizatorilor, să instaleze soft malware și să efectueze atacuri DoS, menționează experții.

Această vulnerabilitate este deosebit de periculoasă pentru că utilizatorii și programele antivirus nu califică fișierele cu subtitrare drept o potențială amenințare.

În zona riscului sunt incluse nu doar computere, dar și smartphone-urile și televizioarele smart.

Colaboratorii Check Point e evidențiat existența a unor astfel de vulnerabilități în patru platforme de streaming: VLC, Kodi, PopcornTime și Stremio.

Compania nu exclude că astfel de probleme de securitate ar putea exista și în alte playere. Potrivit estimărilor Check Point, atacurile prin intermediul fișierelor de subtitrare pun în pericol sute de milioane de utilizatori.

sursa: sputnik.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *