Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Atenție la pâinea FELIATĂ! 80% din brandurile populare de pâine conţin substanţe cancerigene

burned-out-what-to-do-burnt-toast

Înainte de a vă face următorul sendviș, citiți lista de ingrediente de pe eticheta care se află pe punga pâinii pe care ați cumpărat-o, deoarece este foarte posibil să conţină carcinogeni.

Un aditiv alimentar folosit la fabricarea pâinii se numeşte bromat de potasiu şi a făcut subiectul unor ştiri din lumea întreagă. Recent, oficialii din domeniul sănătăţii din India au făcut un apel pentru interzicerea acestui aditiv, despre care s-a arătat că determină cancer la animalele de laborator.

Testarea produselor din India pentru a se vedea care dintre ele conțin bromat de potasiu a arătat existenţa acestuia în 84% dintre produsele celor 38 de firme populare care produc pâine, prăjituri ambalate, blat de pizza şi produse de patiserie.

Bromatul de potasiu a fost deja interzis în numeroase ţări, inclusiv în întreaga UE, în Marea Britanie, în Canada, în China şi în Brazilia.

Bromatul de potasiu nu este interzis în SUA

Utilizarea bromatului de potasiu nu a fost interzisă în SUA şi deşi toate statele americane obligă producătorii să prezinte pe ambalaj lista cu ingrediente a fiecărui produs, doar California impune și o etichetă de avertizare pentru aditivii care sunt incluşi.

Bromatul de potasiu este adăugat în aluat pentru a-l face mai puternic şi mai elastic. De asemenea, grăbeşte procesul de facere a pâinii şi dă produselor coapte o culoare albă.

Efectele genotoxice ale bromatului de potasiu

Nu au fost realizate până în prezent studii clinice care să evalueze efectele bromatului de potasiu asupra oamenilor, dar studiile pe culturi de celule umane par să sugereze că această substanţă poate într-adevăr să determine cancer.

În 2015, Grupul de Lucru pentru Mediul Înconjurător (Environmental Working Group – EWG) a publicat un raport asupra bromatului de potasiu. Într-un articol publicat pe site-ul Tree Hugger se arată: „«În mod evident nu a existat niciun studiu care să expună intenţionat fiinţe umane la niveluri mari de bromat de potasiu», a spus Josa Aguayo, analist al bazei de date EWG şi coautor la raport. «Dar există studii care s-au realizat pe celule umane.»

Aguayo a explicat pentru Tree Hugger că în studiile pe culturi de celule umane s-a observat că bromatul de potasiu are efect genotoxic sau, cu alte cuvinte, afectează ADN-ul celular. Aguayo a afirmat că deși aceste studii nu dovedesc cu certitudine că bromatul de potasiu cauzează cancer, sugerează totuși că asta s-ar putea petrece.

Producătorii susţin că procesul de coacere transformă bromatul de potasiu într-o sare, bromid de potasiu. Dar dacă ingredientele nu sunt amestecate la raportul corect, sau nu sunt coapte adecvat, substanţa originală poate rămâne. Raportul EWG citează nişte teste realizate în Marea Britanie care au relevat în unele produse finale de panificaţie existența unor reziduuri de bromat de potasiu.

Alţi aditivi periculoşi din pâine

Bromatul de potasiu este doar una dintre multele substanţe care se găsesc în produsele comerciale de panificaţie. Produsele de patiserie de pe rafturile magazinelor alimentare din SUA şi din alte ţări conţin în mod obişnuit numeroşi aditivi care dincolo de faptul că sunt potenţial periculoşi, sunt şi inutili.

Vani Hari, editorul site-ului Food Babe, afirmă: „Sunt necesare doar patru ingrediente pentru a face pâine: făină, maia, apă şi sare, şi chiar nu este deloc nevoie de toate celelalte substanţe”. În continuare el arată că: „Produsele disponibile în comerț, pe bază de cereale, care umplu rafturile cu produse de panificaţie şi patiserie sau sunt servite la restaurant sunt nesănătoase. Sunt pline de ingrediente care nu sunt alimente sau alimentare, cum ar fi azodicarbonamida (aceeaşi substanţă ca în talpa de cauciuc a pantofilor), alte substanţe chimice conservante, îndulcitori, arome artificiale sau coloranţi şi organisme modificate genetic. Făina poate fi tratată cu oricare dintre cele 60 de substanţe chimice aprobate de FDA înainte ca să ajungă în rafturile magazinelor – incluzând albirea chimică! De asemenea, procesarea industrială distruge nutrienţii, cum ar fi vitamina E şi fibrele.

Chiar dacă multe dintre produsele de panificaţie arată ca și cum ar fi sănătoase, de fapt sunt pline de zahăr şi alţi aditivi îndoielnici. Eticheta poate spune „100% grâu integral”, dar după o inspectare serioasă este foarte posibil să găsiţi sirop din fructoză de porumb şi numeroşi conservanţi pe lista ingredientelor.

Când cumpăraţi produse de panificaţie de la magazine, verificaţi întotdeauna lista de ingrediente sau, mai bine, învăţaţi să vă pregătiţi acasă propria dvs. pâine naturală delicioasă. Veţi economisi bani şi veţi mânca mai sănătos… iar pâinea dvs. caldă făcută acasă, proaspăt scoasă din cuptor, va mirosi mult mai bine şi va avea un gust mult mai savuros decât orice pâine din rafturile magazinelor!

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.