Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

ATENȚIE! Există efecte adverse şi la tratamentele naturiste! Le cunoști?

remedii-naturiste

Inainte de a alege sa urmam un tratament indiferent ca este naturist sau nu este bine sa ne documentam inainte? De ce? Simplu. Anumite plante medicinale chiar daca sunt bune pentru sanatate si pot trata diverse afectiuni, in anumite cazuri, pentru anumite persoane pot provoca efecte adverse.

Iata o lista cu anumite plante medicinale care necesita o atentie sporita in cazut in care optati pentru tratarea diverselor afectiuni cu ajutorul lor:

1. Aloe. Desi este foarte buna in foarte multe tratamente cosmetice si nu numai, poate provoaca in unele cazuri inflamatia intestinului gros, afluxul de sange la organele bazinului mic, inhiba peristaltismul intestinal. Cei cu afectiuni ale ficatului, rinichilor si vezicii biliare vor folosi cu prudenta aceasta planta.

2. Armurariul. Este un bun hepatoprotector si totusi NU se foloseste in cazurile de: tromboflebita, hipertensiune si coagulabilitatea sangelui crescuta.

3. Coada calului. Este un foarte bun diuretic. In caz de supradozare apar dureri de rinichi, in zona de jos a spatelui. Trebuie folosita cu moderatie de catre bolnavii cu hipertensiune arteriala, cu boli de inima si de rinichi.

4. Baile de namol (peloidoterapia, fangoterapia) imbunatatesc metabolismul organismului in general, stimuland functionarea glandelor endocrine. Nu se folosesc (chiar se interzic) in cazuri de: afectiuni oncologice, mioame, tuberculoza activa, tiroidoza, imediat dupa un infarct miocardic, in timpul sarcinii, in procesele inflamatorii acute.

5. Castanul. Bun in bolile reumatice, varice si in caz de infarct. Supradozat folosit sub forma de flori in ceai, in doze mari provoaca crampe ale degetelor de la maini.

6. Cimbrul. Foarte des folosit in cazuri de raceli, gripe cu foarte bune proprietati anti-fungice. In cantitati foarte mari duce la hiperfunctia glandei tiroide. Este contraindicat femeilor insarcinate si in cazuri de ulcer stomacal si duodenal, pielonefrita, hepatita, aterioscleroza coronariana si cerebrala, fibrilatie auriculara (atriala).

7. Catina alba. Este contraindicata pentru bolnavii cu colecistita acuta, pancreatita, diaree cronica. La barbati, catina alba poate provoaca prostatita adenomatoasa, iar la femei mastopatie datorita continutului de fitohormoni. In caz de astm bronsic si in alte cazuri rare, beta-carotenul, care se afla in cantitati mari in catina alba, poate provoca alergie.

8. Coada soricelului. Un bun tonic, suport pentru sistemul imunitar,ajuta la eliminarea toxinelor. Poate provoca, in caz de supradozare, ameteala, diaree, eruptii, tromboflebita.

9. Echinacea. Foarte bun stimulant al sistemului imunitar. NU se recomanda in cazuri de imbolnaviri progresive (evolutive) sistematice ca: tuberculoza, scleroza multipla, colagenoza si in caz de sensibilitate ridicata fata de plante compozite.

10. Florile de tei. Foarte bun pentru reducerea hipertensiunii arteriale, antidepresiv, sedativ, antispasmodic, diaforetic. In caz de supradozaj, ducela  complicatii la inima daca se bea mai mult de o luna, de doua ori pe an. Pauza intre doua cure trebuie de minim 6 luni.

11. Hameiul. Este folosit in cazuri de tuberculoza, anorexie, afectiuni renale, insomnii, guta, calmarea excitatiilor sexuale. Folosit in exces, duce la dureri de cap, dureri de burta, greata, voma, dezvoltarea tumorilor, scaderea potentei, iritarea mucoasei tractului digestiv.

12. Iarba mare. Un bun antibiotic natural, calmant al tusei, antiinflamator, antiseptic bronhic, expectorant si nu numai. In excess poate creste tensiunea.

13. Imortela. folosita in doze mari, ridica tensiunea arteriala, provoaca fenomene de incetinire a functiilor ficatului.

14. Inul. Foarte bun pentru constipatie, scade colesterolul, protejeaza inima..etc.. Consumat sub forma de seminte, provoaca diaree. Folosirea indelungata (mai mult de trei saptamani) actioneaza negativ in cazuri de colecistita si hepatita.

15. Ginsengul. Foarte bun tonic. Nu se recomanda bolnavilor cu hipertensiune, cu diferite infectii, hiperexcitabilitate. Uneori apare insomnie, dureri de cap, de inima, dezvoltare sexuala prematura (mai ales la fete). Supradozarea duce la scaderea potentei.

16. Laptisorul de matca. Un buin tonic in perioada postoperatorie, bun pentru inima. NU se foloseste in caz de boala Addison (boala a glandei suprarenale).

17. Laminaria (alge marine). Are proprietati tonifiante, remineralizante, normalizatoare ale circulatiei sanguine, antilipemice si antiarteriosclerotice. Sunt bune in caz de astenie, surmenaj, dezechilibre endocrine, demineralizare, tuberculoza, rahitism, tulburari de crestere la copii, hipotiroidie, mixedem, obezitate, hipercolesterolemie, arterioscleroza, coronarite, reumatisme cronice, astm bronsic, enterocolite. In cazuri de  supradozaj, folosita timp indelungat, duce la osteoporoza.

18. Macesele. Bogăţia de substanţe antioxidante le face eficiente în stimularea imunităţii, asigură o bună funcţionare a sistemului cardiovascular, întăresc circulaţia periferică, combat astenia, reglează calciul şi stabilizează glicemia. Proprietăţile de tonic, vitaminizant şi mineralizant cresc rezistenţa organismului la efort şi ar trebui să-l facă nelipsit din alimentaţia zilnică a vârstnicilor, a copiilor, a gravidelor sau a convalescenţilor. Consumat in exces provoaca distrugerea smaltului dentar, depunerea pietrelor la rinichi, diaree, daca e folosit excesiv.

19. Matasea de porumb. Mătasea de porumb este importantă pentru menţinerea sănătăţii sistemului urinar. O cană cu ceai fierbinte din mătase de porumb e bună pentru a îndepărta toxinele dar şi pentru refacerea sistemului urinar. Ceaiul este indicat şi pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Mătasea de porumb optimizează funcţiile bilei şi ale ficatului. Ceaiul luptă contra icterului şi e un remediu pentru păstrarea sănătoasă a funcţiilor ficatului. De altfel, mătasea de porumb scade tensiunea arterială. In cantitati mari inhiba centrul nervos care coordoneaza activitatea inimii, dar in doze mici il stimuleaza. Supradozata provoaca de asemenea si tromboflebita.

20. Melisa. Este o planta valoroasa pentru uleiul esential care se obtine in urma distilarii frunzelor sale, Oleum Melissae, un ulei bogat in citrol, foarte aromat. Continutul frunzelor in ulei esential ajunge la 0,4 – 0,5%. Uleiul este intrebuintat in farmacie si cosmetica. NU se foloseste in caz de hipotensiune.

21. Mustarul. Semintele de mustar sunt o sursa foarte bogata de acizi grasi omega 3, ca si de calciu, fibre, mangan, magneziu, fosfor, proteine, seleniu si zinc. Seleniul este un nutrient care s-a dovedit a ajuta la combaterea astmului si artritei. Mustarul are puternice calitati antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii si antiseptice. Este contraindicat in tratarea bolilor de rinichi si a tuberculozei.

22. Paducelul. Este folosit cel mai adesea in tratarea afectiunilor cadiovasculare. In doze mari provoaca scaderea brusca a tensiunii arteriale, dureri de cap, spasme intestinale si voma daca este baut pe stomacul gol. Dupa folosirea ceaiului sau tincturilor cu paducel se interzice a se bea apa rece deoarece apar colici intestinale.

23. Patlagina. Bun detoxifiant. In caz de supradozare, cand sunt folosite ca ceai sunt contraindicate bolnavilor de ulcer si gastrita hiperacida. Daca aciditatea este scazuta, patlagina se foloseste cu succes in tratarea acestor boli.

24. Patrunjelul. Ajuta in caz de reumatism, tuse si dureri de stomac. Agraveaza durerile de cap iar sucul este contraindicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza. Consumarea lui duce la eliminari in exces de potasiu, care trebuie recuperat consumand alimente bogate in acest element.

25. Pelinul. Ceaiul de pelin este eficient în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. În plus, ceaiul de pelin este un excelent bun remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi deoarece pelinul contine substante fatale pentru acestia. In cantitati foarte mari provoaca spasme, halucinatii, tulburari psihice.

26. Sunatoarea. Este un bun antiviral, antiinflamator, antidepresor. Ridica tensiunea arteriala, provoaca stenozarea (ingustarea) vaselor sanguine, fotodermita, scaderea potentei daca o folositi un timp indelungat. Folosind pojarnita nu aveti voie sa folositi inhalatori pentru astm bronsic, medicamente pentru raceala si febra de fan. Nu sunt compatibile produse ca: berea, cafeaua, bobul, ciocolata, castravetii in otet, iaurtul.

27 Menta. Menta are proprietati terapeutice fiind recomandata in tratamentul racelii si indigestiei. NU se recomanda pentru bolnavii cu hipotensiune, aciditate scazuta a sucului gastric, hernie. Folosirea indelungata a mentei duce la decontractarea sfincterului vezicii urinare, si ca rezultat la incontinenta urinara. Uneori duce si la scaderea potentei. Menta proaspata are toxicitate redusa si este indicat a fi folosita in ceaiuri.

28. Podbalul. Ceaiul de podbal este recunoscut pentru minunile pe care le face in cazul tusei si al altor afectiuni ale sistemului respirator, cum ar fi astmul si chiar si silicoza. Este interzis categoric celor cu afectiuni ale ficatului si alcoolicilor. Provoaca dureri abdominale, greata, stari febrile, icter.

29. Rostopasca. Rostopasca se utilizează cu rezultate excelente în tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Dar folosirea indelungata a plantei provoaca greata, voma, inhibarea centrului respirator, paralizie spinala, crampe musculare.

30. Salvia. Trateaza bronsita, astmul, rinita, sinuzita, bolile respiratorii cu secretii abundente. NU se administreaza mai mult de 2 luni la rand deoarece poate provoca iritarea mucoaselor. Femeilor insarcinate si bolnavilor de nefrita le este contraindicata folosirea interna.

31. Socul, boabele de soc. Socul are numeroase beneficii pentru sanatate, fiind folosit ca astringent contra acneei, eczemelor si psoriazisului, dar si contra racelii si alergiilor sezoniere. Folosite in doze mari (peste 200 g pe zi), duc la intoxicarea organismului asociata cu stari de voma, arsuri la stomac, iritarea gatului, dificultati in respiratie, convulsii. Este contraindicat persoanelor cu diaree cronica si acuta, producand iritatii ale colonului.

32. Stejarul. Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: arsuri, degeraturi, diaree, eczeme exudative, enterite, epitaxis, fistule anale, gingivite, hemoragii diverse, hemoroizi, intoxicatii cu metale grele, leucoree, melene, metroragii, seboree, transpiratia excesiva a mainilor si picioarelor. Folosita timp indelungat pentru gargara duce la scaderea simtului olfactiv. Folosit pentru uzul intern in doze mari provoaca scaderea apetitului, voma, colica renala.

33. Stevia. Este de mare ajutor persoanelor care sufera de diabet deoarece stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Este bogata in vitamine si minerale esentiale pentru organism si intareste sistemul imunitar. Este contraindicata bolnavilor de tuberculoza. Uneori provoaca uremie.

34. Troscotul. Troscotul este utilizat in special in tratarea afectiunilor de rinichi. Planta are un efect antiinflamator, cicatrizant, calmant, hemostatic si remineralizant. Ceaiul de troscot este administrat pentru a favoriza cresterea cantitatii de urina eliminata. In doze mari, intareste tonusul uterului, coagula-bilitatea sangelui. Nu se recomanda pentru femeile insarcinate.

35. Urzica. Sub formă de tincturi sau de ceai, urzicile au fost folosite în medicina tradiţională pentru a face părul să fie mai strălucitor şi mai puternic, sau pentru a curăţa sângele. In cantitati mari, duce la marirea coagulabilitatii sangelui. Nu se recomanda pentru bolnavii cu hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular. Se interzice in caz de hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. La varstnici poate agrava tromboflebita.

36. Valeriana (odoleanul). Este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor emotionale, precum si a bolilor fizice asociate lor. O problema de extrema actualitate in vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii si-al stresului. Folosita timp indelungat, duce la inhibarea functiilor organelor interne, provoaca dureri de cap, greata, schimbari in functionarea inimii, scaderea capacitatii de munca.

37. Ventrilica. Ventrilica trateaza afectiuni ale cailor repiratorii, probleme ale digestiei, stimuleaza pofta de mancare, vindeca rani cauzate de taieri si lovituri, fiind, de asemenea, un remediu excelent in tratarea memoriei deficitare, in afectiunile ficatului, reumatism, micsorarea glicemiei, regland si colesterolul din sange. Este contraindicata femeilor insarcinate si copiilor mici deoarece ridica tensiunea daca e folosita in cantitati mari.

Folosirea plantelor medicinale in tratarea copiilor necesita cunostinte aprofundate de fitoterapie. Trebuie consultat un doctor specialist.

sursa: bio-plafar.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.