Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Atenţie! Știrea cu cele 15 zile de întuneric este doar o minciună sfruntată

intuneric

E foarte posibil ca pe news feed-urile voastre de pe Facebook să fi apărut anunțuri alarmante cu cele 15 zile de întuneric ce urmează în luna noiembrie.

Articolul despre care vorbesc ”citează” o sursă importantă, chiar NASA, care se pare că ne transmite că urmează 15 zile de întuneric total pe Pământ, între 15 și 29 noiembrie. Mai mult, senzaționalul evenimentului este dat de raritatea evenimentului, despre care tot NASA ”spune” că nu s-a mai petrecut de 1 milion de ani.

Evident, nu avem de-a face decât cu minciuni perfecte pentru trafic pe site-urile care dețin o astfel de știre. (Dez)avantajul internetului este că oricine poate să scrie o gogomănie și să o disemineze ca fiind un adevăr sau o știre de domeniul ineditului. Cu toate acestea, avantajul real al internetului este că putem să ajungem foarte rapid la alte surse și să vedem care este, de fapt, adevărul.

Acestea fiind spuse, cele 15 zile de întuneric sunt o farsă care apare anual, la fel cum apărea acel mesaj de pe Yahoo Messenger, în care eram anunțați că Marte se va vedea la fel de mare ca Luna la data de 27 august a oricărui an în care apărea mesajul.

Pentru că este nevoie de un argument pentru apariția acestei calamități, ”sursa” vine cu explicații. Conjunctura dintre Venus și Jupiter de pe 26 octombrie, va face ca lumina reflectată de Venus să încălzească gazele de pe Jupiter. Acestea vor elibera o cantitate mare de hidrogen în spațiu, ce va ajunge până la Soare și va declanșa o explozie uriașă pe suprafața stelei, încălzind-o la temperatura de 9000 Kelvin. Căldura exploziei va face soarele să emită o culoare albastră. Culoarea fadă va dura pentru 15 zile, timp în care Pământul va fi scufundat în beznă.

Cam așa arată mesajul aproape apocaliptic, care nu are pic de noimă. Chiar dacă Venus și Jupiter sunt în conjunctură, se află la 800 de milioane de kilometri unul de altul. Lumina reflectată de pe Venus (care, surpriză, e tot lumină solară), nu ar putea încălzi gazele de pe Jupiter.

Presupusele gaze încălzite vor călători spre soare, cu toate că Jupiter are o forță gravitațională imensă care n-ar permite așa ceva. Mai apoi, aceleași gaze cu un parcurs imposibil vor declanșa o explozie ce vor transforma Soarele într-o stea albastră: aici avem parte de întuneric, și nu de lumină albastră.

Știrea falsă, pe care o demontează și universetoday.com, s-a propagat și pe site-uri care au public românesc, cum ar fi publika.md (de pe care articolul a dispărut, între timp), unica.ro și chiar și pe realitatea.net,  site-uri care par să fi preluat știrea de pe newsformeplus.com, un site care ne oferă informații-șoc despre de ce nu ar trebui să mai cumpărăm prezervative sau cum un papagal îi dezvăluie stăpânei că soțul o înșeală cu menajera, scrie playtech.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.