Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Balta Vrăjitoarelor- poarta către un alt tărâm, un loc bântuit de duhuri necurate

balta-vrajitoarelor

În apropierea Capitalei se află un loc misterios despre care oamenii din zonă spun că este blestemat. Este vorba despre Balta Vrăjitoarelor din inima Pădurii Boldu-Creţeasca.

La prima vedere, Pădurea Boldu-Creţeasca pare o pădure ca oricare alta. Aici se află un petic de apă despre care circulă numeroase legende și povești înfiorătoare. Localnicii din satul  Boldești averizează pe oricine se încumetă să se aventureze prin pădure: Balta Vrăjitoarelor este blestemată!

Se spune că aceasta este bântuită de spirite necurate din alte lumi.  De altfel, aici ar fi avut loc și numeroase fenomene stranii.Nu puțini au fost cei care au povestit că au văzut, în apropierea Bălții Vrăjitoarelor, fulgere și furtuni iscate din senin.

Localnicii vorbesc și despre un alt episod straniu care ar fi avut loc aici prin anii ’90. În apropiere funcționa baza de echitație și cascadorie Dracula, iar în timpul unor filmări, chiar în toiul verii, ar fi început să ningă pe o suprafață de doar câțiva metri pătrați, fix în momentul în care un cascador a pus un coif pe capul manechinului care-l reprezenta pe Vlad Țepeș. Potrivit unei alte legende, aici ar fi fost decapitat domnitorul, iar spiritul acestuia încă mai bântuie zona.

Vlad Tepes

Balta Vrăjitoarelor nu ar avea fund, sunt de părere oamenii din Boldești, astfel că orice obiect aruncat în apă dispare pentru totdeauna. Așa s-a întâmplat și în 1977 când, după marele cutremur, autoritățile au aruncat aici tone de moloz de la clădirile dărâmate, iar balta le-a „înghițit” numaidecât. În realitate balta are o adâncime de 1,5 m.

O veche legendă spune că animalele care pasc în apropierea bălții rămân sterpe. Există voci care susțin că aici veneau, în perioada comunismului, multe femei care încercau să scape de sarcini nedorite, stând cu picioarele în apă. Acest loc a devenit extrem de cunoscut  în rândul vrăjitoarelor. Se spune că în preajma nopții de Sfântul Andrei  se deschid porțile spre alte tărâmuri.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.