Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Băuturile energizante provoacă diabet

Se credea că băuturile energizante tonifiază și sporesc capacitatea de lucru datorităingredientelor specifice pe care le conțin.

Cele mai des intîlnite ingrediente dintr-o băutură energizantă sînt guarana, taurina, complexul de vitamine B și diferite ierburi. Practic, lista este similară cu ce găsești într-o băutură răcoritoare, dar cantitățile sunt mai mari în cazul acesta. Potrivit studiului savanților americani băuturile energizante datorează calitățile lor exclusiv cofeinei, notează dailymail.co.uk, citat de noi.md.

Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină de pînă la 14 ori mai mare în comparaţie cu băuturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat „toxic” de către experţi.

Totodată, băuturile energizante conţin calorii suplimentare, pe care cei mai mulţi dintre copii nu reuşesc să le consume şi care pot provoca apariţia obezităţii şi a cariilor dentare.

Băuturile energizante conţin o serie de stimulenţi, precum cofeina, care sînt asociaţi cu apariţia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburărilor de comportament şi chiar a deceselor premature.

Medicii le recomandă părinţilor să le ofere apă și sucuri copiilor lor, considerînd că apa reprezintă cea mai bună soluţie pentru a se hidrata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.