Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Bicarbonatul de sodiu: proprietăți medicinale

foto: healthyfoodhouse.com

Încă din antichitate, bicarbonatul de sodiu a fost utilizat grație beneficiilor sale pentru sănătate, frumusețe și curățarea casei. Acest produs a început să fie studiat de către numeroși specialiști din toată lumea deoarece este posibil să aibă proprietăți benefice încă necunoscute.

Multora le vine greu să creadă că un produs atât de răspândit ca bicarbonatul de sodiu poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât medicamentele. Însă numeroase studii au demonstrat că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a preveni și a trata diverse boli, inclusiv unele cronice ca diabetul și cancerul.

De fapt, grație beneficiilor acestui produs, medicii au început să recomande pacienților pe care îi tratează să utilizeze bicarbonat de sodiu din ce în ce mai des.

De ce urăște industria farmaceutică bicarbonatul de sodiu?

Nu trebuie să trecem cu vederea peste abilitățile bicarbonatului de sodiu de a trata diverse probleme de sănătate. De pildă, grație abilității sale de a reduce efectele chimioterapiei și ale radiațiilor asupra unor organe precum rinichii și ficatul, acest produs simplu este utilizat deseori de către medicii oncologi.

În mai multe regiuni de pe glob, bicarbonatul de sodiu a început să fie utilizat pentru prepararea unei băuturi alcaline capabile să vindece acidoza și alte probleme conexe. Această băutură este obținută diluând o cantitate mică de bicarbonat în apă.

Deoarece beneficiile acestui produs sunt celebre, spitalele de urgență din toată lumea apelează la bicarbonat de sodiu pentru a salva viețile pacienților.Combinat cu alte substanțe, cum ar fi iodul sau clorura de magneziu, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a prepara diverse remedii naturiste.

Unul din principalele beneficii ale bicarbonatului de sodiu este abilitatea sa de a alcaliniza organismul în mod natural. Atunci când există un deficit de ioni de bicarbonat în organism, pH-ul sângelui este mai scăzut. În organism se dezvoltă un mediu acid, iar asta poate cauza numeroase probleme de sănătate.

Faptul că celulele organismului funcționează cel mai bine într-un mediu alcalin nu face decât să confirme beneficiile incredibile ale bicarbonatului de sodiu.

Pentru ca sângele nostru să aibă un pH alcalin, este esențial să urmăm o dietă adecvată. Un stil de viață nesănătos și o alimentație deficitară, bogată în mâncăruri precum celebrele alimente „fast food”, sunt factori care favorizează aciditatea și, drept consecință, dezvoltarea bolilor.

Atunci când pH-ul organismului nostru devine acid, suntem expuși unui risc mai mare de a suferi de maladii cronice, cum ar fi cancerul, osteoporoza, diabetul și afecțiunile cardiace, dar nu numai.

Din acest motiv, bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde în ceea ce privește menținerea sănătății. El dilată vasele de sânge din interiorul țesuturilor pentru a facilita transportul oxigenului, ceea ce reechilibrează ph-ul și crește alcalinitatea acestuia. Numeroase studii au demonstrat că bicarbonatul de sodiu poate preveni boli ca artrita, guta, gripa, calculii renali și diabetul.

Grație acestor beneficii, nu trebuie să ezităm să folosim bicarbonatul de sodiu pentru a ne îmbunătăți sănătatea. Putem, de pildă, să combinăm acest ingredient cu puțină clorură de magneziu, astfel încât să obținem un remediu oral foarte eficient. Ambele ingrediente sunt utile pentru a curăța țesuturile, celulele și organele de toxinele acumulate în acestea.

Bicarbonatul de sodiu este văzut ca un „inamic” de către industria farmaceutică deoarece oferă toate beneficiile enumerate anterior. Este o variantă ieftinăa, sigură și eficientă, la care putem apela oricând fără să ne facem griji. Trebuie doar să avem grijă să utilizăm cantități adecvate și să nu facem exces.

Te sfătuim să-ți consulți medicul înainte de a începe să urmezi un tratament pe bază de bicarbonat de sodiu, astfel încât să fii sigur că acest produs nu-ți va face rău. În anumite cazuri acest produs poate cauza efecte secundare precum sete, dureri de cap, inflamații la nivelul picioarelor și senzații de slăbiciune.

Articol relatat de portalul dozadesanatate.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.